Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου Μεσσήνης

Την Κυριακή, 2 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι

Σε συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου της Μεσσήνης καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της Μεσσηνίας η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, την Κυριακή 2 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι και προσυγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στο Αναψυκτήριο, με απαίτηση να μη χρησιμοποιηθεί από τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα σε περίπτωση που ξεσπάσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε βάρος του λαού του Ιράκ.

Το αεροδρόμιο της Μεσσήνης είχε χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ πριν ένα χρόνο στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν προκειμένου να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες του πολέμου. Για την αποτροπή της χρησιμοποίησης εκ νέου του αεροδρομίου της Μεσσήνης από τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα στον άδικο και βάρβαρο πόλεμο που ετοιμάζουν, ο λαός της περιοχής ετοιμάζεται να δώσει μια πρώτη δυναμική απάντηση καταδίκης.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας επισημαίνει πως «η συνεχής δράση του φιλειρηνικού κινήματος φέρνει αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση των ιταλικών ΝΑΤΟικών πλοίων που έφυγαν από το λιμάνι της Καλαμάτας έχοντας πάνω τους τη σφραγίδα των αντιιμπεριαλιστικών και αντιπολεμικών αισθημάτων του καλαματιανού λαού». Και συνεχίζει: «Τώρα είναι ώρα να γίνουν τα λόγια πράξεις. Κανείς δε δικαιούται να δει καμένα από τις βόμβες κορμιά και να δηλώσει μετά "συγκλονισμένος". Τώρα δεν είναι ώρα για "ενότητα" με τους "καλούς" του ιμπεριαλισμού. Τώρα είναι ώρα για δράση». Και καταλήγοντας τονίζει: «Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Με το πρώτο χτύπημα να βγούμε όλοι στην πλατεία 23 Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ