Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Την Τετάρτη οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο σύλλογο εργαζομένων

Την ανάγκη να ανοίξει «ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής» στο σωματείο μέσα από την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης, υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας σε ανακοίνωσή της.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη, σε μια κρίσιμη περίοδο, η οποία σκιαγραφείται από τη μη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, από τις αναδιαρθρώσεις που συρρικνώνουν την τράπεζα, από την υποταγή στις επιταγές κυβέρνησης και διοίκησης της τράπεζας, με ευθύνη της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου, για μια σειρά ζητήματα.

«Ολοκληρώσαμε τις περιοδείες μας σε όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας και στις κεντρικές υπηρεσίες της. Διατυπώσαμε την άποψή μας στους εργαζόμενους και επιμείναμε στη σημασία της αλλαγής των συσχετισμών για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής προοπτικής στη δράση του συλλόγου», ανέφερε στο «Ρ», το μέλος της απερχόμενης διοίκησης και στέλεχος της ΕΣΑΚ Γιάννης Βαμβακούσης.

Εύστοχη είναι η επισήμανση της ΕΣΑΚ και για το ασφαλιστικό, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της: «Η ένταξη των ταμείων μας στην Τ.Ε. με τους όρους, τις προϋποθέσεις και παροχές των ταμείων μας όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά χρησιμοποιούνται και "πυροτεχνήματα" της τελευταίας στιγμής, για τις προεκλογικές ανάγκες κάποιων. Εμείς λέμε ότι είμαστε ακόμη στους "πρόποδες του βουνού", που αν και πώς θα φτάσουμε στην κορυφή θα εξαρτηθεί και από τη νέα σύνθεση του ΔΣ».

Παρατηρεί επίσης ότι «οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι 14 διοικητικοί σύμβουλοι, με τη..."σωστή στρατηγική τους" και όσα ψηφίζουν το τελευταίο διάστημα άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς επιχειρησιακή σύμβαση».

Καταγγέλλει επίσης τις άλλες παρατάξεις ότι το μόνο που μένει τυπικά για συζήτηση είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης της τράπεζας, με στόχο τη συρρίκνωσή της και ότι «αντί για μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης σ' αυτή την πολιτική, δημιούργησαν μέτωπο υποταγής και απαράδεκτων συμβιβασμών». Η ΕΣΑΚ διεκδικεί την ενίσχυσή της, ώστε «οι εργαζόμενοι να είναι πρωταγωνιστές και όχι θεατές των εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ