Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αρνούμαστε το συμβιβασμό και το χαράτσι

Καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική και στη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Πολιτικό και συνδικαλιστικό σφυροκόπημα εξαπολύει για άλλη μια φορά η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) στην επιλογή της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ να «καπελώσει» κομματικά τη δράση της οργάνωσης, αλλά και να επιβάλει έκτακτο χαράτσι ύψους 5 ευρώ σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, για να ενισχύσει οικονομικά αυτή την επιλογή της!

«Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ - τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης - παίζοντας το παιχνίδι της ευρωπαϊκής και ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση του ανερχόμενου κινήματος ενάντια στις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της "νέας τάξης πραγμάτων" ενέταξαν την ΑΔΕΔΥ στο "Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ".

Με αυθαίρετο μάλιστα τρόπο, ετσιθελικά και αγνοώντας τις ήδη εκφρασμένες αντιρρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αποφάσισε το χαράτσωμα κάθε δημοσίου υπαλλήλου με έκτακτη εισφορά 5 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί και οικονομικά το μόρφωμα αυτό που από κοινού προωθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ».

Η ΤΑΔΗΣΥ θέτει στη συνέχεια ένα καίριο ερώτημα: «Ποιος όμως είναι διατεθειμένος να υποστεί ένα τέτοιο επιπλέον χαράτσωμα για να ενισχυθεί και να συνεχιστεί η ίδια απαράδεχτη στήριξη στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το "καπέλο" του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ»;

Και συνεχίζει: «Αρνούμαστε να επιβραβεύσουμε με πρόσθετο οικονομικό χαράτσι την πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας του 2,5% και των διαιρετικών επιδοματικών "ενισχύσεων". Αρνούμαστε να επιβραβεύσουμε τις πολιτικές των βάρβαρων ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, του περιορισμού των συνδικαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων, της χειροτέρευσης των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Οσο για το τι πρέπει να γίνει, η ΤΑΔΗΣΥ τονίζει: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να καταδικάσουν τέτοιες πολιτικές και τακτικές και να παραμερίσουν τους φορείς τους. Να αρνηθούν και συλλογικά με αποφάσεις των συνδικάτων τους, αλλά και ατομικά το συμπληρωματικό χαράτσι των 5 ευρώ. Να προχωρήσουν σε επιτροπές αγώνα κατά χώρο και υπηρεσία. Να ενισχύσουν την Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο».

Προσθέτει τέλος ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν «τη δημοσιοϋπαλληλική αριστοκρατία, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, είτε εμφανίζεται με το "καπέλο" του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ είτε με οποιοδήποτε άλλο μανδύα».

Στο πλαίσιο της πολύμορφης αντίδρασής της η ΤΑΔΗΣΥ διακινεί ήδη έντυπο συλλογής υπογραφών από εργαζόμενους, με το οποίο δηλώνεται η σαφής άρνησή τους να δεχτούν έκτακτη παρακράτηση από το μισθό τους με οποιοδήποτε τρόπο. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να ξεκαθαρίσουν εγκαίρως την άρνησή τους στις υπηρεσίες και τους συλλόγους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ