Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΑΣΑ
Διαχειριστικό έλλειμμα 113.000 ευρώ!

Προσπάθεια κουκουλώματος από την ΠΑΣΚΕ

Την άμεση παραίτηση των τεσσάρων μελών του ΔΣ του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ, ως άμεσα εμπλεκομένων στο διαχειριστικό έλλειμμα 113.000 ευρώ, που αποκαλύφθηκε στο Σωματείο, ζητά η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», απαιτώντας παράλληλα να «λάμψει η αλήθεια» και να «πληρώσουν οι υπεύθυνοι».

Η υπόθεση με το έλλειμμα στα οικονομικά του Σωματείου ήρθε στην επικαιρότητα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ κατά την οποία ο ταμίας δήλωσε ότι στο ταμείο υπάρχουν μόνο 29.000 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν 142.000 ευρώ! Κατά τον ίδιο, οι ευθύνες για το έλλειμμα επιμερίζονται στον πρόεδρο, το γενικό γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του Σωματείου. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει: Τα χρέη χρονολογούνται από το 1996, με την παραλαβή του ταμείου και είναι χρέη από τον προηγούμενο ταμία, από την κλοπή της τσάντας του ίδιου, από κομματικές εκδηλώσεις για εγγραφές μελών στην ΠΑΣΚΕ, από χρήματα που δόθηκαν σε ορκωτό λογιστή για να «βγάλει το ταμείο εντάξει» και από οφειλές εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο ΔΣ του Σωματείου, εκτός από την παραίτηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών, πρότειναν, επίσης: Να συγκροτηθεί νέο αντιπροσωπευτικό προεδρείο, να κατατεθούν άμεσα τα χρήματα που λείπουν και να συγκροτηθεί 6μελής διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία μαζί με ορκωτούς λογιστές και όποια άλλη δικαστική ελεγκτική αρχή, να ελέγξουν σε βάθος τα οικονομικά του Σωματείου από το 1993 και εντεύθεν. Να συγκληθεί γενική συνέλευση για πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων.

Η πρόταση αυτή της ΔΑΣ απορρίφθηκε από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ (έχει την πλειοψηφία στο Σωματείο), η οποία αποφάσισε να συγκληθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση και όχι γενική, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το σε βάθος έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, τονίζει ότι όπως αποδείχτηκε, από το 1993 μέχρι σήμερα, το προεδρείο προσπάθησε εσκεμμένα και με διάφορα τερτίπια να καλύψει τις ατασθαλίες στα οικονομικά, ενώ εξαπατούσε με ψεύτικα στοιχεία τη μειοψηφία του ΔΣ, την Εξελεγκτική Επιτροπή και τους εργαζόμενους, τους οποίους καλούσε σε κάθε γενική συνέλευση να ψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση και να χαλάσουν τα σχέδια όσων θέλουν νέο κουκούλωμα στα οικονομικά του Σωματείου, απαιτώντας παράλληλα, να λάμψει η αλήθεια για το έλλειμμα του ταμείου, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να επιβάλουν επιτέλους μια άλλη πορεία στο Σωματείο, πορεία ταξική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ