Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκλογική αναμέτρηση, στην οποία αδικείται ο λαός, χαρακτήρισε τις εκλογές της 9ης Απρίλη χθες στη Βουλή, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους όρους της διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος και η πρόοδος της ταξικής πάλης είναι τα στοιχεία, που κυρίαρχα θα καθορίσουν το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι κομμουνιστές δε σιωπούν μπροστά στις ανισότιμες προεκλογικές συνθήκες. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο θέμα των ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι η σκανδαλώδης στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενδεικτική του πόσο πιστά υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Κανένα πρόβλημα δεν ανακάλυψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη δική του παρέμβαση, αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, ενώ επιδόθηκε στη γνωστή «δικομματική κοκορομαχία» με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, που με τη σειρά του αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της «μαύρης προπαγάνδας» της κυβέρνησης, σχετικά με το Χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ