Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... της κ. Τ. Παπαδοπούλου

Ευρισκόμενη σε συνεχές αντικομμουνιστικό «οίστρο», η ερίτιμος κυρία της «Ελευθεροτυπίας» δεν ξεχνάει ποτέ να βρίζει τον, προ πεντηκονταετίας, αποθανόντα Στάλιν, να λοιδορεί τον Λένιν, να παραποιεί τον Μαρξ. Να κατηγορεί τον Μιλόσεβιτς για το... ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, να «τσουβαλιάζει» δικτάτορες και τρομοκράτες, σαν τον Σαντάμ Χουσειν και τον Μπιν Λάντεν, με αγωνιστές για την εθνική ανεξαρτησία, σαν τον Αραφάτ και τον Οτσαλάν.

Περισσότερο, όμως, «φτιάχνεται» να επιτίθεται κατά του Φιντέλ Κάστρο και της Κούβας. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα - και μ' αφορμή τη νέα αντικουβανική εκστρατεία των ΗΠΑ και της ΕΕ - επιδίδεται σ' ένα, άνευ προηγουμένου, «αντικαστρικό» ντελίριο, θυμίζοντας τις επιθέσεις της... κυρίας Λουκά κατά των αντιχρίστων. Τα όσα έγραφε, χτες, δημιουργούν την εντύπωση ότι θα έφτανε στο απόγειο της ηδονής, αν, ευρισκόμενη στο Γκουαντανάμο, παρακολουθούσε τη μεγάλη επίθεση των «Ράμπο» για την άλωση του νησιού της Επανάστασης.

Ας τη χαίρονται την «... κυρία Λουκά του αντικομμουνισμού» όσοι κι εδώ στη χώρα μας, επικαλούμενοι την ανάγκη προστασίας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κούβα, ζητούν από τον Κάστρο να πάρει μέτρα «φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος», προδίνοντας την Επανάσταση και παραδίνοντας το λαό του στα «νύχια» των Αμερικανών ιμπεριαλιστών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ