Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυση κατέθεσε ο Χρ. Πρωτόπαππας

Στα δικαστήρια μεταφέρθηκε από χτες η σφοδρή διαμάχη του εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή με του υπουργό Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα. Ο υπουργός Τύπου στις καταγγελίες του Γ. Κουρή, για παράνομες οικονομικές συναλλαγές με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας «Αλτεκ», Αθ. Αθανασούλη, απάντησε με μήνυση.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο υπουργός Τύπου ανέφερε ότι σταματάει πλέον να ασχολείται με τον Γ. Κουρή και «για ό,τι λέει στο εξής, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

Με τη μήνυση, ο Χρ. Πρωτόπαππας στρέφεται εναντίον του εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή, του διευθυντή της ίδιας εφημερίδας Γ. Τσιρογιάννη και της πρώην υπαλλήλου της «Αλτεκ» Λ. Ξυναριανού. Για τους δύο πρώτους, ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ για την Λ. Ξυναριανού απλή συνέργεια στη συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση αφορά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυριανή», καθώς και συνέντευξη του Γ. Κουρή, στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA», στο διάστημα 20, 21 και 22 Απρίλη.

Ο υπουργός Τύπου, στη μήνυση, αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του Γ. Κουρή για οικονομικές συναλλαγές με τον ιδιοκτήτη της «Αλτεκ» είναι ψευδείς και συκοφαντικοί.

Ειδικότερα, ο Χρ. Πρωτόπαππας ισχυρίζεται ότι είναι απολύτως ψευδείς οι ισχυρισμοί του Γ. Κουρή ότι χρηματίστηκε, άμεσα ή έμμεσα, στον προεκλογικό αγώνα από τον επιχειρηματία Αθ. Αθανασούλη με οποιοδήποτε ποσό. Τα εκλογικά του κέντρα στις εκλογές του 2000, αναφέρει ο Χρ. Πρωτόπαππας, ήταν πέντε και όχι 30, όπως ισχυρίστηκε ο εκδότης της «Αυριανής», ενώ τα έξοδα καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου με δικές του δαπάνες.

Για την υπάλληλο Λ. Ξυναριανού, ο Χρ. Πρωτόπαππας αρνείται ότι τη γνωρίζει και αναφέρει πως αυτή ουδέποτε σχεδίασε ή επιμελήθηκε το προεκλογικό του υλικό και πως ποτέ δεν είχε καμιά σχέση μαζί της.

Την ερχόμενη βδομάδα, ο Χρ. Πρωτόπαππας προτίθεται να υποβάλει αγωγή κατά του Γ. Κουρή, αλλά και νέα μήνυση για το προχθεσινό δημοσίευμα της «Αυριανής», που είχε τίτλο «Ανάκτορο ενός δισ. έχτισε ο Πρωτόπαππας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ