Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πλημμύρισε με νιάτα και ελπίδα η αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό. Εκατοντάδες νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΣ της ΚΝΕ και του ΔΣ του ΚΜΕ στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με αφορμή την επέτειο 58 χρόνων από την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Η προπαγάνδα για την «Ημέρα της Ευρώπης», η προσπάθεια υποβάθμισης της Ημέρας της Νίκης των Λαών δεν άγγιξε το ασυμβίβαστο κομμάτι της νέας γενιάς, που δέχεται πολύπλευρα την αντιδραστική επέλαση σε όλες τις πλευρές της ζωής. Αλλά και που δε λείπει από τους καθημερινούς αγώνες. Ηταν χτες παρούσα για να μάθει όσα της κρύβουν, να δηλώσει πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ. Καλύβας, εκ μέρους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο ρόλο που παίζει στις σημερινές συνθήκες η θύμηση της ημέρας εκείνης, της Νίκης των Λαών. «Σήμερα που η νέα τάξη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ επεμβαίνει, βομβαρδίζει όποιο λαό αντιστέκεται, που ο πόλεμος στην καθημερινή ζωή σκληραίνει, με τρανταχτό παράδειγμα τη "Σίσσερ Πάλκο"», είπε, συμπληρώνοντας ότι «εμπνεόμαστε από αυτόν τον αγώνα και συνεχίζουμε στο δρόμο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εμπνεόμαστε από τους Μάηδες της εργατικής τάξης, το Μάη του Σικάγο, του '36, από το Μάη των 200 της Καισαριανής και των παιδιών στο Κάστρο του Υμηττού», τόνισε.

Η αναφορά του κεντρικού ομιλητή Π. Γεωργιάδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του ΚΜΕ, στη στιγμή της ύψωσης της σημαίας με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, έκανε τους παρευρισκόμενους όλων των ηλικιών να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα, ενώ δήλωσαν με τα συνθήματά τους ότι «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή της ταινίας «Αληθινός Φασισμός» του Μ. Ρομ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ