Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πορεία «ανασυγκρότησης» των κερδών

Μπορεί οι εκατοντάδες εργάτριες της «Σίσσερ» να μην έχουν ακόμη συνέλθει από το σοκ της ξαφνικής και μαζικής απόλυσής τους, καθώς η πολυεθνική μετέφερε την επιχείρηση στη Βουλγαρία για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, στα πλαίσια του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ). Σύμφωνα, με όσα ανακοίνωσε προχθές ο υφυπουργός Εξωτερικών, Α. Λοβέρδος, το υπουργείο Οικονομίας «ενέκρινε πέντε επενδυτικές προτάσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ» στη Βουλγαρία, από θυγατρικές ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόκειται, για τις επιχειρήσεις «Τσιπίτα», «Σιδενόρ», «Αμποτις» (παραγωγή ενδυμάτων), «Τιάρα» (παραγωγή καλλυντικών, απορρυπαντικών, σφουγγαριών) και «Ιντέριο» (συμφερόντων της «Ιον»). Οι προαναφερόμενες επενδύσεις θα επιχορηγηθούν σε ποσοστό περίπου 30%, από τον κρατικό προϋπολογισμό και συγκεκριμένα με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ (περίπου 1,4 δισ. δρχ.). Εντός της βδομάδας αναμένεται η αξιολόγηση δέκα ανάλογων προτάσεων για επενδύσεις στην Αλβανία.

Οπως καταλαβαίνετε, η βαλκανική πορεία «ανασυγκρότησης» των κεφαλαιοκρατικών κερδών βρίσκεται μονίμως στο κέντρο της κυβερνητικής προσοχής και φροντίδας και πηγαίνει μια χαρά.

Υ.Γ. Απ' όσα γνωρίζουμε, η ηγεσία του ΣΥΝ δεν έχει αναιρέσει ακόμη τη θετική ψήφο, που είχε δώσει στη Βουλή, στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ