Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ» ΕΕ ΚΑΙ «ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ»

ΤΟ (ΑΘΩΟ) ΧΕΛΙΔΟΝΙ: «Την αλαζονεία των αμερικανών θα αντιμετωπίσουν σήμερα στο Λευκό Οίκο οι εκπρόσωποι της ΕΕ με επικεφαλής τον προεδρεύοντα Κώστα Σημίτη, παρουσία όλων των υπουργών του Μπους που πολιορκούν το χελιδόνι της ΕΕ. Η αποστολή των Ευρωπαίων είναι δύσκολη, αφού η αμερικανική πλευρά δεν προσέφερε δείγματα προσέγγισης με την Ευρώπη. Αντίθετα, η ΕΕ δείχνει να συμπλέει με το δόγμα Μπους στα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας. Εκτός από τη συμφωνία για την έκδοση, θα υπογραφούν και συμφωνίες για έλεγχο των κοντέινερ στα ευρωπαϊκά λιμάνια και των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΤΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ»: «H ουσία της συνάντησης HΠA-EE όμως, ανεξαρτήτως των επιμέρους θεμάτων, έγκειται στην πολιτική βούληση της Ευρώπης να "επιδιορθώσει" τις σχέσεις της με την αμερικανική υπερδύναμη, οι οποίες έχουν υποστεί σοβαρό κλονισμό από τη σφοδρή ευρωπαϊκή αντίθεση στον πόλεμο των HΠA για την κατάκτηση του Ιράκ. Το ευρωπαϊκό άνοιγμα προς τον Λευκό Οίκο έγινε σαφέστατο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Χαλκιδικής... Σημαντικότερο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Χαλκιδική υιοθέτησε κατά μεγάλο μέρος τις αντιλήψεις των HΠA στα ζητήματα της τρομοκρατίας, των όπλων μαζικής καταστροφής, των προληπτικών πολέμων, των συνεπειών για τα καθεστώτα των κρατών που χαρακτηρίζονται από τη Δύση ως "παρίες". H εισήγηση Σολάνα αποτελεί σταθμό από αυτήν τη σκοπιά, πραγματική τομή στην ευρωπαϊκή πολιτική (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΘΡΑΣΟΣ! «Τη σωτηρία των λαών της Αφρικής από την πείνα χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οι Ηνωμένες Πολιτείες για να πετύχουν τη συμφωνία της Ευρώπης στην ελεύθερη κυκλοφορία των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων, επειδή αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των εταιριών τους. Είναι δε τόσο μεγάλη η βιασύνη τους για την προώθηση αυτών των προϊόντων, πριν η διεθνής επιστημονική κοινότητα καταλήξει σε σίγουρα συμπεράσματα για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ώστε το θέτουν ως βασικό ζήτημα στη σημερινή συνάντηση Μπους με τον προεδρεύοντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση Σημίτη! (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπλο στην επίθεση κατά των λαών (2008-06-07 00:00:00.0)
«Σιδηρά πυγμή» κατά μεταναστών (2006-09-26 00:00:00.0)
Ο «καλός καπιταλισμός» και τα ΜΜΕ (2004-10-21 00:00:00.0)
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ «ΣΤΟΧΟΙ» (2003-06-05 00:00:00.0)
ΗΓΕΜΟΝΕΣ - ΑΞΟΝΕΣ - ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ (2003-03-28 00:00:00.0)
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ (2003-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ