Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις φυλακές οι 7 συλληφθέντες

Στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν χθες μετά από σύμφωνη γνώμη του Β` ανακριτή Θεσσαλονίκης και του εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 3 Ελληνες, 2 Ισπανούς, 1 Αγγλο και 1 Σύρο υπήκοο. Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της στάσης, της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, για αντίσταση κατά της αρχής, διακεκριμένες φθορές και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Τακτική δικάσιμος θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Από τους νομικούς που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους, ζητείται να μην προχωρήσει η έκδοση του Σύρου, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα μας, διότι, αν απελαθεί, κινδυνεύει η ζωή του.

Στο μεταξύ, σε 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή και σε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, καταδικάστηκαν ο 26χρονος Γάλλος και η 24χρονη Ιταλίδα που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν «ύποπτα» αντικείμενα και χθες δικάστηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Οι δύο αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ομάδα νομικών, που είχε συγκροτηθεί για την ενδεχόμενη αναγκαία νομική κάλυψη διαδηλωτών, κατήγγειλε πως στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και στη διάρκεια των επεισοδίων που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκε όργιο αυθαιρεσίας από τις αστυνομικές δυνάμεις και σε πολλές περιπτώσεις περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων των συλληφθέντων. Ατομα που είχαν προσαχθεί χτυπήθηκαν από αστυνομικούς μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Αστυνομία επί ώρες εμπόδιζε την επικοινωνία των συλληφθέντων με τους δικηγόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ