Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Είπαν ΟΧΙ στην παγκόσμια τρομοκρατία ΗΠΑ - ΕΕ

Motion Team

Ενάντια στη συμφωνία έκδοσης και δικαστικής συνεργασίας που υπογράφεται μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ διαδήλωσαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και του ΠΑΜΕ. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, βροντοφώναξαν «Οχι στην παγκόσμια τρομοκρατία των ΗΠΑ και της ΕΕ, Οχι στην οικοδόμηση του Αστυνομικού Κράτους». Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε: «Οχι στη νέα τρομο-συμφωνία ΗΠΑ - ΕΕ», ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Δεκάδες σημαίες της «Δράσης», του ΠΑΜΕ και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης κρατούσαν οι νέοι και οι νέες που έδωσαν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην εκδήλωση.

Κύριος ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Στέλιος Βαλανάς, ενώ τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε εκ μέρους της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης.

«Η συμφωνία αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής και έκδοσης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ εντάσσεται σ' ένα ευρύτερο πλέγμα ρυθμίσεων και αλλαγών στη διεθνή και εσωτερική έννομη τάξη που εξυπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων, τόνισε ο Στ. Βαλανάς. Στο ίδιο αυταρχικό πλαίσιο εντάσσονται οι τρομονόμοι, η Συνθήκη Σένγκεν, το ΕΣΕΛΟΝ, οι διατάξεις για την Ευρωπαϊκή Αστυνομία και το ευρωένταλμα αλλά και οι πρόσφατες αποφάσεις της Χαλκιδικής για το Σένγκεν 2 που περιλαμβάνει για παράδειγμα την τοποθέτηση στα διαβατήρια των πολιτών των χωρών - μελών της ΕΕ δακτυλικών αποτυπωμάτων, της ίριδας του ματιού κλπ. δηλαδή όλων όσα είναι απαραίτητα για την ολοκληρωτική παρακολούθηση οπουδήποτε. Σκοπός των ρυθμίσεων αυτών είναι ο έλεγχος, η τρομοκράτηση και η πλήρης υποταγή των λαών, των κινημάτων τους και των ίδιων των πολιτών, προκειμένου να επιβάλλονται με τη λιγότερη δυνατή αντίσταση οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις».

Από τη χτεσινή πορεία ενάντια στη Συμφωνία έκδοσης στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή πορεία ενάντια στη Συμφωνία έκδοσης στη Θεσσαλονίκη
«Για την αντιμετώπιση αυτής της νεοταξικής βαρβαρότητας, αυτού του νέου ιδιότυπου ολοκληρωτισμού είναι απαραίτητη η μαζική ενεργοποίηση των λαϊκών αντιστάσεων. Γι' αυτό γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη λαϊκής συσπείρωσης και πάλης ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και των λαϊκών ελευθεριών. Το λαϊκό κίνημα δεν εκφοβίζεται. Η πάλη του λαού μας, των λαών της Ευρώπης θα αχρηστεύσει και αυτή τη νέα συμφωνία», κατέληξε ο Στ. Βαλανάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ