Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Αντικυβερνητισμός» για ψηφοθηρία

Σε έναν «τυφλό» αντικυβερνητισμό με αποκλειστικό στόχο την ψηφοθηρία, επιδίδεται πλέον ο Κ. Καραμανλής, χωρίς, όμως, ταυτόχρονα να μπορεί να διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο από την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Οι άξονες της «αντιπολιτευτικής» τακτικής της ηγεσίας της ΝΔ, όπως φάνηκε από τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Αγ. Παρασκευή, παραμένουν οι ίδιοι: Υψηλοί αντικυβερνητικοί τόνοι κυρίως γύρω από την «αδυναμία» της κυβέρνησης να επιβάλει τις (αντιλαϊκές) λύσεις στα «προβλήματα της καθημερινότητας», υπονόμευση της διαχειριστικής ικανότητας της κυβέρνησης με αιχμή το σκάνδαλο της Σοφοκλέους και αχαλίνωτη δημαγωγία γύρω από λαϊκά προβλήματα. Ταυτόχρονα, αποφεύγει, μέχρι στιγμής, να θέσει ευθέως θέμα πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη χθεσινή ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εκμετάλλευση του σκανδάλου της Σοφοκλέους, πατώντας πάνω στις πρόσφατες παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών. «Τη στιγμή κατά την οποία στο Χρηματιστήριο έχασαν περιουσίες 30 τρισ. ενάμισι εκατομμύριο επενδυτές, δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους οι κυβερνητικοί "παίκτες";», αναρωτήθηκε για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος: «Τα δισεκατομμύρια που έπαιζαν ήταν δικά τους; Και αν "ναι", πού τα βρήκαν; Αν δεν ήταν δικά τους, ποιανού ήταν; Τους τα "δάνειζαν", τους τα "χάριζαν", ή τους τα "παραχωρούσαν"; Ποιοι και για ποιο λόγο;». Μάλιστα, δε δίστασε να υποστηρίξει ότι «η οικονομική πολιτική του εκσυγχρονισμού φαίνεται ότι είχε δύο στόχους: Να πλουτίσουν οι εκπρόσωποι του καθεστώτος και να τεθούν στο περιθώριο οι απλοί πολίτες που μοχθούν και εργάζονται». Ταυτόχρονα, καταλόγισε συνυπευθυνότητα σε όλους: «Για το σάπιο σύστημα εξουσίας που εξέθρεψαν, είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Για το μεγάλο φαγοπότι του εκσυγχρονισμού, είναι όλοι συνυπεύθυνοι», είπε.

Επιχειρώντας να ακυρώσει τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, επισήμανε: «Μετά από 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης σκέφτεται τώρα μέτρα για τον "εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος"! Και τόσα χρόνια ποιος κυβερνά; Ποιος οδήγησε την κατάσταση εδώ; Ο ίδιος, επτά χρόνια πρωθυπουργός, τι έκανε;». Την ίδια στιγμή, όμως, συμπαραστάθηκε στον Κ. Σημίτη, γιατί, ενώ ο ίδιος στήριξε στη Χαλκιδική την Ελληνική Προεδρία «για το καλό της χώρας», την ίδια στιγμή «κυβερνητικά στελέχη υπονόμευαν την προσπάθεια με τη συμπεριφορά τους»! Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «η σημερινή κατάσταση αδυναμίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης κυβερνητικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ