Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντικοινωνική πολιτική

«Για να κρατηθεί η ποιότητα της υγειονομικής φροντίδας στο σημερινό επίπεδο (το οποίο βεβαίως δεν είναι ικανοποιητικό) απαιτείται αύξηση των δαπανών υγείας κατά 0,3% του ΑΕΠ ετησίως, μόνο για την εξυπηρέτηση του παράγοντα της γήρανσης του πληθυσμού».

Την παραπάνω υπογράμμιση έκανε ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας Γ. Κυριόπουλος σε συνέδριο για την Τρίτη Ηλικία που έγινε αυτές τις μέρες. Ακόμα πρόσθεσε, ότι «εναλλακτικές πολιτικές που έχουν δοκιμαστεί διεθνώς και αντέχουν στη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας (όπως τα ΚΑΠΗ, η νοσηλεία και η βοήθεια στο σπίτι) δεν ευδοκιμούν λόγω έλλειψης σταθερών στρατηγικών στόχων και καλής οργάνωσης και διαχείρισης».

Την ίδια στιγμή, η πολιτική της κυβέρνησης -όπως και οι γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ- οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και στην περικοπή των σχετικών δημοσίων δαπανών. Κι ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιες βαριές συνέπειες συνεπάγεται η πολιτική αυτή για τους εργαζόμενους και, ιδιαίτερα, τους ηλικιωμένους.

Αυτή την τύχη επιφυλάσσει το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ για τη γενιά που έχτισε τη μεταπολεμική Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ