Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΖ. ΜΠΟΥΣ
Εναντίον Ιράν - «Χαμάς» απασφαλίσατε...

Στο ιμπεριαλιστικό στόχαστρο η ΛΔ Κορέας και άλλοι εχθροί-λαοί

Eurokinissi

Τους στόχους για μελλοντικές ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και επεμβάσεις εξήγγειλε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, και μάλιστα αυτή τη φορά επικαλέστηκε και τους «πολύ ισχυρούς δεσμούς Ευρώπης και Αμερικής», για την ...«ειρήνη» και την ...«ευημερία» του κόσμου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της ΕΕ, Κ. Σημίτη, ο Τζ. Μπους ανακοίνωσε μια νέα «συνεργασία» μεταξύ των δύο ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια συνεργασία, η οποία, όπως ο ίδιος σημείωσε, έχει συγκεκριμένους εχθρούς. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε εκ νέου για το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τον παλαιστινιακό λαό, αλλά αυτή τη φορά είχε την επίσημη έγκριση και των ηγετών της ΕΕ...

Πώς αλλιώς μπορούν άλλωστε να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του περί αντιμετώπισης «των κοινών απειλών», αλλά και το «εγκώμιο» που έπλεξε για την περιβόητη «διατλαντική σχέση», την «αλληλεξάρτηση ΗΠΑ-ΕΕ», την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «θεμελιώδους σημασίας»... «Οι δύο πλευρές του Ατλαντικού καλούνται τώρα να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την κοινή απειλή, που είναι η παγκόσμια τρομοκρατία», είπε ο Τζ. Μπους, καλώντας τους ηγέτες της ΕΕ να ακολουθήσουν τον ...ορθό δρόμο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» και ισχυρίστηκε ότι «τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ απειλούνται από την παγκόσμια τρομοκρατία». Μια παγκόσμια τρομοκρατία, την οποία όμως, όπως είπε, «είμαστε αποφασισμένοι να την καταπολεμήσουμε». Ο πρώτος τη τάξει τρομοκράτης κάλεσε την ΕΕ χέρι χέρι να καταπολεμήσουν την «τρομοκρατία». Μάλιστα, η παγκόσμια δικτατορία που επιχειρούν να επιβάλουν οι δυο ιμπεριαλιστικοί πόλοι, από χτες έχει και νομική υπόσταση. «Σήμερα (σ.σ. χτες) υπογράψαμε νέες συμφωνίες για να αυξήσουμε τη δικαστική μας συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να επιταχύνουμε την έκδοση των τρομοκρατών», είπε χαρακτηριστικά ο Τζ. Μπους, «σπέρνοντας» μια απειλή πάνω από όλους τους λαούς του κόσμου.

Δίνοντας το στίγμα ενός βασικού σημείου της συμφωνίας «αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής και έκδοσης», ο Τζ. Μπους δήλωσε: «Σύμφωνα με τις συμφωνίες αυτές θα έχουμε κοινές ανακριτικές και ερευνητικές ομάδες και θα υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών σε ό,τι αφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς για μια σειρά αδικημάτων που μπορούν να αποτελέσουν αιτία για έκδοση».

Θα καταστείλουμε τους εχθρούς της ειρήνης...

«Το Ιράν πρέπει να συμμορφωθεί», το ίδιο και η Βόρεια Κορέα. Το Ιράν πρέπει να ανοίξει τα σύνορά του και «να δώσει επιπρόσθετες εξουσίες έρευνας» σε ειδικές επιτροπές! Ολος ο πλανήτης πρέπει να συμμορφωθεί γιατί αλλιώς ΗΠΑ και ΕΕ θα αναλάβουν δράση... Ο Τζ. Μπους χτες εξαπέλυσε απειλές κατά πάντων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα οι ΗΠΑ και η ΕΕ έκαναν νέα βήματα για να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή. Δηλαδή την εξάπλωση νέων χημικών και πυρηνικών όπλων»... Αναπτύσσουμε καινούριες μεθόδους, συνέχισε ο ίδιος, «για να σταματήσουμε το παράνομο εμπόριο υλικών μαζικής καταστροφής».

Ο Τζ. Μπους αμέσως μετά άρχισε να κατονομάζει τους «εχθρούς» της ειρήνης και της ευημερίας. «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της εξάπλωσης επικίνδυνων όπλων από τη Β. Κορέα και το Ιράν. Η πρόσφατη αναφορά της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ σαφέστατα αναφέρει τη μη τήρηση των υποχρεώσεων περί όπλων του Ιράν».

Βέβαια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δε στάθηκε εκεί, άρχισε να μοιράζει «πρέπει» και εντολές συμμόρφωσης, δηλώνοντας και προβάλλοντας για ακόμη μια φορά ότι «οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν». Συμφώνησαν, λοιπόν, ότι το Ιράν «πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί και να συνεργαστεί με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ. Το Ιράν πρέπει να υπογράψει ένα επιπρόσθετο πρωτόκολλο που θα δίνει στην επιτροπή αυτή επιπρόσθετες εξουσίες έρευνας για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες. Το Ιράν πρέπει να συμμορφωθεί και να μην αναπτύξει νέα πυρηνικά όπλα». Συγχρόνως, όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μπους, «και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το καθεστώς αυτό θα τηρήσει τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις»... Ο Πρόεδρος της πρώτης χώρας σε παραγωγή και κατοχή πυρηνικών και όπλων μαζικής καταστροφής μοίρασε χτες συστάσεις και απειλές...

Ολα αυτά πρέπει να γίνουν γιατί «οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Να αντιμετωπίσουν παντού την καταστολή και την καταπίεση». Η υποκρισία και η προκλητικότητα σε όλο τους το μεγαλείο από τον «πλανητάρχη», ο οποίος προφανώς με τους πολέμους, τα εμπάργκο και τις «έξυπνες βόμβες» φιλοδοξεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο...

Μέσα από μια τέτοια συνάντηση δε θα μπορούσε να λείψει και το Μεσανατολικό, για το οποίο, όπως ισχυρίστηκε ο Τζ. Μπους, «οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα εργαστούν μαζί για την επίλυσή του. Για να υπάρχει μια ισότιμη και μια δίκαιη ειρήνη». Η επίλυσή του, και σ' αυτή την περίπτωση, περνάει μέσα από την πάταξη της «τρομοκρατίας», την οποία προκαλούν φυσικά οι Παλαιστίνιοι... Μάλιστα, ο Πρόεδρος Μπους έκανε «έκκληση σε όλους τους πολίτες του κόσμου και της ΕΕ να αναλάβουν άμεση δράση εναντίον τρομοκρατικών ομάδων όπως η "Χαμάς"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση των κυρώσεων (2011-05-24 00:00:00.0)
Ενωμένοι στην επίθεση κατά των λαών... (2006-06-22 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των απειλών (2006-04-15 00:00:00.0)
«Θεωρίες» διεθνούς δικαίου (2006-02-07 00:00:00.0)
Ανοιχτές απειλές σε Ιράν και «Χαμάς» (2003-06-18 00:00:00.0)
Απειλές κατά του κόσμου ολόκληρου... (2003-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ