Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...

«... Η μονήρης στάση του πρωθυπουργού, ένδειξη ισχύος και βεβαιότητας για πολλούς, ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι προετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Ορισμένοι μιλούν για "αποσοβιετοποίηση του ΠΑΣΟΚ" και πλήρη αποκοπή του κόμματος από το κράτος, ενώ εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός θα συνοδευτεί από πολιτικό διευθυντήριο, το οποίο θα παρακολουθεί καθημερινά το κυβερνητικό έργο. Αλλοι προβλέπουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναβαθμισθεί σε αντιπρόεδρο και κάποιοι τρίτοι πιστεύουν πως ο κ. Σημίτης κινείται προς την Ευρώπη» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ: «Επιστροφή στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Ο κ. Σημίτης κλείνει σήμερα στο Στρασβούργο τον ευρωπαϊκό κύκλο και από αύριο ξεκινά τις πρωτοβουλίες του στο εσωτερικό μέτωπο, αρχής γενομένης από το κόμμα. Ο πρωθυπουργός συγκαλεί το ΕΓ για να συζητήσει τι μέλλει γενέσθαι ώστε να ανατραπεί το δυσμενές πολιτικό κλίμα. Οι προθέσεις του παραμένουν ακόμη άγνωστες τόσο για τις φημολογούμενες αλλαγές στο ΕΓ όσο και για τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό. "Μετέωρη" παραμένει ακόμη και η συνάντηση του κ. Σημίτη με τον γραμματέα του Κόμματος Κ. Λαλιώτη πριν από τη συνεδρίαση του ΕΓ» («ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: «Και το δίλημμα που κατά μείζονα λόγο καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός, πριν λάβει τις αποφάσεις του, είναι ένα: Αν οι κινήσεις του δώσουν ένα τονωτικό έναυσμα στην ευρισκόμενη σε λήθαργο ελληνική οικονομία ή αν απλώς συντηρήσουν το καταστροφικό σκηνικό μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» («ΚΕΡΔΟΣ»).

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...«Θα φροντίσει (σ.σ. ο Κ. Σημίτης) να συνεχίσει να έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος με δικό του - συμπληρωμένο ή ανανεωμένο - Εκτελεστικό Γραφείο και στη συνέχεια θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, φροντίζοντας τις αναγκαίες ισορροπίες. Με τη λογική που προχωρεί συνήθως ο κ. Σημίτης, δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε ανατροπές ούτε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τον "εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος", που πραγματικά πάσχει» (Β. Νέτας - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ: «Ολοι συμφωνούν ότι πρόκειται ουσιαστικά για την "τελευταία ευκαιρία", ταυτόχρονα όμως αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Σημίτης είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να κινηθεί μέσα στα στενά περιθώρια που του επιβάλλει η σημερινή πολιτική συγκυρία... Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Σημίτη θα κινηθούν... στον αστερισμό του ελάχιστου» (Γ. Κουβαράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ