Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζί στην πάλη για τις λαϊκές ανάγκες

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια μίλησε χτες ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να ορθώσει Λαϊκό Μέτωπο μαζί με το ΚΚΕ, ικανό να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά και να αντιπαλεύει το μέτωπο όσων στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής χτες στα Ανω Λιόσια.

Την ομιλία του στελέχους του ΚΚΕ παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι όχι μόνο βιώνουν καθημερινά τις εγκληματικές για την υγεία τους συνέπειες ενός υποβαθμισμένου περιβάλλοντος, αλλά μόλις χτες δέχτηκαν και νέο κύμα απολύσεων, με 675 οικογένειες να στερούνται πλέον το μεροκάματο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Χάρης Κωστόπουλος, από την Οργάνωση Ανω Λιοσίων, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Δε φτάνει πια να διαπιστώνουμε κάποια προβλήματα, ότι, π.χ., χρειάζεται δεύτερος μισθός για να βγάλουν τα παιδιά μας το Λύκειο», τόνισε ο Σπύρος Στριφτάρης, κάνοντας αναφορά στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης. Ο ομιλητής υπογράμμισε πως, όταν οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, η κυβέρνηση μιλά για το μεγάλο κόστος. Απ' την άλλη, βέβαια, δισεκατομμύρια δαπανώνται καθημερινά λόγω της συμμετοχής σε στρατιωτικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, με Ελληνες φαντάρους να «κυνηγούν» ακόμα τον Μπιν Λάντεν, και τα κέρδη των τραπεζών να φθάνουν το 1,5 τρισ. το χρόνο. «Δε διεκδικούμε το αλάθητο, θέλουμε και τη δική σας γνώμη», επισήμανε ο Σπ. Στριφτάρης, διευκρινίζοντας πως το ΚΚΕ ούτε στήριξε ποτέ, ούτε και θα στηρίξει αντιλαϊκές προτάσεις. «Ομως, δεν αρκεί να παλεύουν οι κομμουνιστές μόνοι τους», σημείωσε, και τόνισε: «Εσείς και εμείς θα παλέψουμε μαζί» για τις ανάγκες του βιοτέχνη, του εργάτη, του μικρέμπορα, του αγρότη.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στο λαϊκό στόχαστρο πρέπει να βρεθεί όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ, που στην ουσία έχει παρόμοια σχέδια - μια που μιλά για ιδιωτικά πανεπιστήμια και προτείνει «την ιδιωτική πρωτοβουλία για να δώσει λύση στον τομέα της Υγείας» - καθώς και οι «αριστεροί» τύπου ΣΥΝ, που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για «καλή» Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πλούσια συζήτηση του ομιλητή με τους παραβρισκόμενους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, η Χρυσούλα Κούραση, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή», και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ