Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεροκουβαλητής των ιμπεριαλιστών

Η κυβέρνηση Σημίτη, κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να αποδείξει ότι στηρίζει τις επιλογές των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα κάθε είδους βρώμικα παιχνίδια τους, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις των διαφόρων στελεχών της ή τους αστερίσκους που βάζει- όταν βάζει- στα διάφορα ντοκουμέντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει με χρήματα του ελληνικού δημοσίου - δηλαδή του εργαζόμενου ελληνικού λαού - τα σχέδια καπιταλιστικής ανασυγκρότησης στα Βαλκάνια, που προωθούν οι ισχυροί της Γης.

Οπως μας πληροφόρησε προχτές από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) Ελις, «το ίδρυμα «German Marshall» της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταβάλει το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ (γύρω στα 866 χιλιάδες δολάρια) κατά την επόμενη τριετία, με σκοπό να ενισχύσει προγράμματα «σωστής διακυβέρνησης και περιφερειακής συνεργασίας» στα Βαλκάνια»! Στο ίδιο τηλεγράφημα, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ διευκρινίζει πως «η οικονομική βοήθεια δίνεται το πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριοποίησης της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη, και των ιδρυμάτων «German Marshall» και «Mott» που έχουν έως τώρα συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια». Τα 25 εκατ. δολάρια, καθώς και τα 866.000 δολάρια που θα τσοντάρει η κυβέρνηση, θα συγκεντρωθούν σε ένα λογαριασμό που τον βάφτισαν... «Βαλκανικό Ταμείο Δημοκρατίας».

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα βρώμικα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, με το ποσό των 866.000 δολαρίων, δήλωσε: «Καθόλη τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ αναδείξαμε τη σημασία που έχει η προώθηση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι το Βαλκανικό Ταμείο για τη Δημοκρατία θα βοηθήσει τις χώρες της περιοχής να ολοκληρώσουν τη μετάβασή τους σε ολοκληρωμένες δημοκρατικές κοινωνίες»... Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο Βαλκανικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, θα διατεθούν στις κυβερνήσεις χωρών όπως η Αλβανία, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η πΓΔΜ, η Ρουμανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Ο καθένας καταλαβαίνει, πως με τον όρο «σωστή διακυβέρνηση» και «δημοκρατία» οι ιμπεριαλιστές - και μαζί τους ο Γιωργάκης Παπανδρέου - δεν εννοούν, την εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που θα ενισχύουν την πραγματική δημοκρατία και τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων. Απλά τα χρήματα που συγκέντρωσαν στο αποκαλούμενο «Βαλκανικό Ταμείο Δημοκρατίας», θα τα διαθέσουν αποκλειστικά και μόνο για τη στήριξη κυβερνήσεων και οργανώσεων - πειθήνια όργανα των ιμπεριαλιστών - με στόχο την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών που εδραιώνουν τη θέση του μεγάλου κεφαλαίου και την καπιταλιστική δημοκρατία.


Λ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ