Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αναπτυξιακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΟΗΜΑ στην έννοια της «ανάπτυξης» δίνει το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας για την «προσέλκυση ξένων επενδύσεων», όπως λέει. Πραγματικός του στόχος είναι η δημιουργία ενός φορολογικού επίγειου παράδεισου για τους λεγόμενους επενδυτές.

Θα συνάπτουν, λέει, 10ετείς συμφωνίες όπου θα ορίζεται ο τρόπος που θα φορολογούνται και στη συνέχεια δε θα υπάρχει κανένας επιπλέον έλεγχος. Εν ολίγοις, θα κάνουν οτιδήποτε θέλουν...

Φυσικά, δεν έχει κανείς την αυταπάτη ότι οι «διευκολύνσεις» θα παραμείνουν αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της φορολογίας. Προφανώς και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, των ωραρίων, των ασφαλιστικών εισφορών, των υπολοίπων κινήτρων και προνομίων θα έχουμε την ίδια συμπεριφορά.

Εννοείται, επίσης, ότι δε γίνεται ο παραμικρός λόγος για ανάλογες ευαισθησίες στα μικρομάγαζα και στους μικρεμπόρους. Αυτούς η εφορία μπορεί ανενόχλητη να τους στριμώχνει όπως νομίζει. Αυτοί, βλέπετε, δεν είναι ...φορείς ανάπτυξης.

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ τελικά και τα Σκόπια την περίφημη συμφωνία για τη μη έκδοση Αμερικανών πολιτών στο Διεθνές Δικαστήριο αφού, ως γνωστόν, οι πολίτες των ΗΠΑ είναι ...ανώτεροι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ετσι θα διατηρηθεί η αμερικανική στρατιωτική «βοήθεια» προς τη χώρα αυτή.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κατά τ' άλλα, οι ΗΠΑ (όπως και η Ευρωπαϊκή Ενωση) στόχο έχουν τη δημιουργία «κλίματος συνεργασίας και ανάπτυξης» στην περιοχή των Βαλκανίων. Προφανώς μπορεί να έχει και άλλα ονόματα η ...αποικιοκρατία.

ΑΣ ΜΗΝ είναι και τόσο κατηγορηματική η ΔΕΗ για την ανυπαρξία κινδύνου «μπλακ άουτ» το αμέσως επόμενο διάστημα όσο και γενικότερα κι ας μην εκδίδει με τέτοια άνεση ανακοινώσεις όπως η χτεσινή...

Τους θυμίζουμε ότι το Λος Αντζελες βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο σκοτάδι από κάποια ιδιωτική εταιρία όπως αυτές στις οποίες θέλουν τώρα να παραδώσουν την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ