Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ανασχηματισμός ανά πάσα στιγμή

Σήμερα συνέρχεται το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

Απαρχή των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τη σύνθεση τόσο των κομματικών οργάνων, όσο και του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει προς τα μέλη του οργάνου τις περίφημες «πρωτοβουλίες» του. Ενώ τα σενάρια που κυκλοφορούσαν μέχρι χτες ήταν δεκάδες (κάποια μιλούσαν για θέσπιση θέσεων αντιπροέδρων στην κυβέρνηση), εντούτοις κανείς στην πραγματικότητα δε γνωρίζει τις προθέσεις του Κ. Σημίτη. Αδιευκρίνιστο παραμένει, λοιπόν, αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εφαρμογή του «ασυμβίβαστου» στα μέλη του ΕΓ ώστε να μη μετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις (και στην περίπτωση αυτή ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των θιγομένων), όπως και ο χρόνος του ανασχηματισμού σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο, αν και, όπως λένε στελέχη του κόμματος, η υπόθεση δεν πρέπει να σέρνεται πέραν του μέσου της επόμενης βδομάδας. «Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) - πρόσθεταν - ο ανασχηματισμός μπορεί να ανακοινωθεί ανά πάσα στιγμή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις «κινήσεις» του Κ. Σημίτη, αρνήθηκε να αναφέρει κάτι σχετικό, αλλά ας σημειωθεί ότι σε ερώτημα εάν μέσα στα μέτρα που μελετά είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και του πολιτικού συστήματος, περιορίστηκε να πει «δεν έχω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό»...

Στο μεταξύ, ο Χρ. Πρωτόπαππας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τη θέση που διατυπώθηκε για έλεγχο των δοσοληψιών όλων των βουλευτών στο Χρηματιστήριο. Τέλος, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη ΝΔ και να μιλήσει για «προχειρότητα» και «δηλωσιολογία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι το τελευταίο διήμερο στελέχη της προχώρησαν σε «μια σειρά αντικρουόμενων δηλώσεων», καθώς ο μεν Γ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ μελετά την κατάθεση πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, σε αντίθεση τον Μ. Εβερτ και τον Γ. Σουφλιά, που δήλωσαν ότι δεν έχει νόημα, ούτε τύχη, μια πρόταση μομφής και επομένως δεν πρέπει να γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ