Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το εισιτήριο πλατιά στη νεολαία

«Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτηση δύναμη αγώνα και ανατροπή», το κεντρικό σύνθημα του κεντρικού τετραήμερου 18-21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων

Παράλληλα με τις δεκάδες εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο μπαίνουν με ενθουσιασμό και μαχητικότητα στη μάχη της προπαγάνδισης και της διακίνησης του εισιτηρίου για το κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης του Φεστιβάλ, στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια.

«Με ισχυρό ΚΚΕ, κάνουμε την αμφισβήτηση δύναμη αγώνα και ανατροπής», είναι το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων και σ' αυτό το μήνυμα επικεντρώνεται και η συζήτηση της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, στην πλατιά εξόρμησή της με το εισιτήριο στο χέρι. Το εισιτήριο έχει την ίδια τιμή με πέρσι, 3 ευρώ, ενώ έχουν εκδοθεί και κάρτες για όλο το τετραήμερο, κόστους 10 ευρώ. Αν και το εισιτήριο κυκλοφορεί μόλις δέκα μέρες και οι στόχοι της Οργάνωσης είναι υψηλότεροι σε σχέση με πέρσι, τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς η διακίνηση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

«Με όπλο το εισιτήριο, δίνουμε συνέχεια στην πολιτική επικοινωνία που είχαμε με τη νεολαία την περίοδο των αντιπολεμικών διαδηλώσεων και πριν τις μεγάλες διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης», είπε ο Μάκης Πέτσας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο «Ρ» για τη μάχη του εισιτηρίου και τόνισε: «Στοχεύουμε να φέρουμε στο επίκεντρο τη συζήτηση για τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας σήμερα και για το πώς θα ικανοποιηθούν. Η ικανοποίησή τους, για εμάς, περνάει μέσα από την πάλη για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, μέσα από τη ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μέσα από την κοινή δράση με το λαό, ενάντια στους εκφραστές αυτής της πολιτικής στη χώρα μας, μέσα από τη συγκρότηση του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.


Καλούμε τη νεολαία - συνέχισε ο Μ. Πέτσας - να συμπορευτεί, να στηρίξει αποφασιστικά, έμπρακτα, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να ρίξει κόκκινο στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών που βρίσκονται μπροστά μας, αποδυναμώνοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα κηρύγματα συναίνεσης του ΣΥΝ, όλους αυτούς δηλαδή, που θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο κι όχι πρωταγωνιστή της κοινωνικής εξέλιξης. Φιλοδοξούμε μέσα από τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην κορύφωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, να ενισχυθεί το νεανικό ρεύμα αντεπίθεσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ».

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το φετινό κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ θα συμπέσει με την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ, θα πάρει χαρακτήρα εορταστικό και οι εκδηλώσεις του θα φωτίσουν τη συμβολή της πρωτοπόρας Οργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ αυτές τις μέρες, έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο:

  • Στο Γαλάτσι, στην πλατεία Σκύρου, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Κούβα: Συνεχίζουμε για πάντα μέχρι τη νίκη».
  • Στα Ανω Πατήσια, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας, στις 7.30 μ.μ., με θέμα: «Για ποιον ήταν επιτυχημένη η Ελληνική Προεδρία».
  • Στην Αμφιάλη, στις Σιταποθήκες, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Πειραιά διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου, στις 6 - 10.30 μ.μ., με θέμα: «Παίξε μπάλα ...ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται».
  • Στα Καμένα Βούρλα, στην παραλία (απέναντι από την εκκλησία), στις 9 μ.μ., με θέμα: «Δεν έχουμε δουλιά έξω από τα σύνορα στις λεγεώνες των ιμπεριαλιστών».

Τη Δευτέρα 14/7:

  • Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κλεάνθους με Διογένους (απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ), με θέμα: «Στον αθλητισμό του "επαγγελματισμού" απαντάμε με αγώνες για μαζικό - λαϊκό αθλητισμό». Θα μιλήσουν ο Κώστας Λεβέντης, γγ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και πρώην ποδοσφαιριστής, ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» και η Κατερίνα Χαραλαμπίδου, γυμνάστρια, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία του συγκροτήματος μαθητών 1ου ΕΛ Ανω Τούμπας, «Τα παιδία παίζει».
  • Στο Παλαιό Φάληρο, στον Μπάτη, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού απαντάμε με αγώνες».
  • Στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, με θέμα: «Λουκέτα, ανεργία ...μήπως είμαι εγώ ο επόμενος άνεργος;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ