Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς εκτόνωση η κρίση στο MEGA

Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση που δημιουργήθηκε στο MEGA με το δημόσιο πόλεμο των μεγαλοεκδοτών και την παραίτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος τελικά όπως φαίνεται παραμένει στο MEGA.

Ενα βήμα πίσω έκανε χτες ο Χρήστος Λαμπράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε επιστολή στον Νίκο Χατζηνικολάου, με την οποία του γνωστοποιεί ότι η υπό συγκρότηση επιτροπή δημοσιογράφων που θα ασχολείται με θέματα ειδήσεων και ενημέρωσης δε θα υπερκαλύπτει τις αρμοδιότητες του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος θα παραμείνει διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης.

Η συμβιβαστική αυτή κίνηση του Χρήστου Λαμπράκη έγινε μετά από συναντήσεις που είχε προχτές ο Νίκος Χατζηνικολάου με όλους τους εκδότες, όπως και με τους Γ.Μπόμπολα, Β. Βαρδινογιάννη και Χρήστο Τεγόπουλο. Οι μεγαλοεκδότες επιχείρησαν να εκτονώσουν την κατάσταση, η οποία σαφώς θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στο MEGA.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χρήστος Λαμπράκης με δήλωσή του αναφερόταν σε διευθυντήριο του τομέα ενημέρωσης, στο οποίο θα συμμετείχαν εκτός από τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι Α. Παπαχελάς, Γ. Πρετεντέρης, Χρ. Παναγιωτόπουλος, Στρ. Λιαρέλης και Α. Δελατόλας. Υπογράμμιζε ότι η ομάδα αυτή των δημοσιογράφων θα είχε την ευθύνη «επί καθημερινής βάσεως» για τη χάραξη της στρατηγικής και την αξιολόγηση των ειδήσεων. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αντιδράσει υποβάλλοντας την παραίτησή του. Υπήρξαν οι γνωστές δημόσιες αντιδράσεις του Χρήστου Τεγόπουλου που έβαλε κατά του Χρήστου Λαμπράκη διαψεύδοντάς τον δηλώνοντας ότι το ΔΣ του MEGA, στο οποίο μάλιστα είναι πρόεδρος, δεν είχε πάρει τέτοια απόφαση.

H λύση στην κρίση που είχε δημιουργηθεί αναμενόταν να δοθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του MEGA την ερχόμενη Τρίτη. Ηρθε όμως, όπως φαίνεται, πιο νωρίς αφού τελικά μετά την «οπισθοχώρηση» του Χρήστου Λαμπράκη, όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου παραμένει στο MEGA ως υπεύθυνος του τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού.

Εξάλλου, ο Νίκος Χατζηνικολάου σε χτεσινή του δήλωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα κατέβαινε στον πολιτικό στίβο, αναφέρει ότι «δηλώνω για πολλοστή φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να πολιτευτώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ