Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Θα «περάσει» όπως ο «Καποδίστριας»...

Σε γαϊτανάκι δηλώσεων του γνωστού δικομματικού «ύφους» εξελίχτηκε και χτες η υπόθεση του εκλογικού νόμου από κυβέρνηση και ΝΔ. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Πρωτόπαππας επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή την ομιλία Καραμανλή στην ΚΕ του κόμματός του, λέγοντας ότι «η ΝΔ και ο αρχηγός της λειτουργούν δέσμιοι μιας βαθιάς συντηρητικής αντίληψης» που λέει «να μη γίνει τίποτα στη χώρα, να μην προχωρήσει τίποτα». Κατηγόρησε δε, τη ΝΔ ότι «ζητά να μην αλλάξει ένας εκλογικός νόμος, την ώρα που όλοι παραδέχονται ότι δε συμβάλλει στην αξιοκρατία, την ανανέωση, την ενίσχυση της διαφάνειας στο πολιτικό μας σύστημα», για να προσθέσει ότι το ΠΑΣΟΚ «ως δύναμη αλλαγής και μεταρρύθμισης, θα προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές» διότι «το απαιτεί η κοινωνία»... «Οπως προχώρησε το σχέδιο "Ιωάννης Καποδίστριας", έτσι θα προχωρήσουν και οι άλλες αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, δεν έλειψε και ο «καβγάς» περί του ποιος είναι ο αυθεντικός προστάτης της «ανεξαρτησίας» της Δικαιοσύνης. Ετσι, ο Χρ. Πρωτόπαππας κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή για «ωμή παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη, λόγω των αναφορών του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προσθέτοντας ότι η ΝΔ «σπιλώνει θεσμούς και πρόσωπα».

Νομαρχιακή Β' Αθήνας

Ανακοίνωση με υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού για την εκπαραθύρωση του Κ. Λαλιώτη εξέδωσε χτες η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας, με την οποία ζητείται να μείνει «κενή» η θέση του πρώην γραμματέα του κόμματος στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ