Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Πολιτική που να εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α.Τζέκη

«Κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού και ποια πολιτική τα γεννάει», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στη διάρκεια περιοδείας του χτες στη Χαλκιδική.

Παράλληλα, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό, πηγαίνοντας προς την κάλπη «να αναλογιστεί ποια πολιτική τον συμφέρει και να ενισχύσει το ΚΚΕ και τη ρεαλιστική του πρόταση για μια άλλη πολιτική, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».

Στη διάρκεια της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ, ο Α. Τζέκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Ν. Φώκαιας, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος και μίλησε με τους εργαζομένους. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με τη συνάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ με τον δήμαρχο Κασσάνδρας.

Ο πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου Ν. Φώκαιας Γ. Τσακίρογλου υπογράμμισε ιδιαίτερα τον άμεσο κίνδυνο, στον οποίο εκτίθεται καθημερινά η υγεία των 2.000 μόνιμων κατοίκων της Ν. Φώκαιας λόγω της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης, που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι κατασκευασμένο με σωλήνες αμιάντου. Μάλιστα ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια, εκτιμάται ότι πάνω από 70% των θανάτων στην περιοχή οφείλονται σε κάποια μορφή καρκίνου που συνδέεται με τον αμίαντο».

Ο πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου αναφέρθηκε και στις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την αλόγιστη επέκταση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η εταιρία «Σάννη», η οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται τουριστικά τεράστιες δασικές και παραθαλάσσιες εκτάσεις, εμποδίζοντας ακόμα και την πρόσβαση των κατοίκων στη δυτική παραλία της Ν. Φώκαιας.

Κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στις προθέσεις της εταιρίας «Σάννη» να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της δήλωσε και ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Δ. Αποστολάκης. Σημείωσε μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι οι ιδιόκτητες εκτάσεις της εταιρίας ξεπερνάνε σήμερα τα 5.500 στρέμματα δασικής και παραθαλάσσιας έκτασης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες προσπαθούν τώρα, με την ανοχή της πολιτείας, να βάλουν χέρι και σε 750 ακόμα στρέμματα που ανήκουν στις φυλακές, προκειμένου να κατασκευάσουν γήπεδο γκολφ.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατήγγειλαν την έλλειψη προσωπικού στη φυλακή, αφού από τις 150 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προβλέπονται, καλύπτονται σήμερα μόλις οι 100.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Αγγελος Τζέκης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό της φυλακής, προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο του που δεν είναι η εκδίκηση των κρατουμένων αλλά ο σωφρονισμό τους.

Αργά το μεσημέρι ο Αγγελος Τζέκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κασσάνδρας Γιάννη Αντώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται ο δήμος, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης και της κακοδιαχείρισης από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσουν οι δήμοι τόσο μεμονωμένα όσο και μέσα από τα συλλογικά τους όργανα τα παρακρατημένα από το κράτος χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σήμερα ξεπερνούν τα 2 τρισ. για όλους τους δήμους της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία του Σάκη Βαρδαλή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής(2015-09-25 00:00:00.0)
«Οχι» στο ξεπούλημα του «φιλέτου» των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας(2014-06-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη στην Κασσάνδρα(2010-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-01-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-01-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ