Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ
Καθημερινές εξορμήσεις για την προετοιμασία

Ολοένα και περισσότερα σωματεία, και επιτροπές αγώνα με αποφάσεις τους δηλώνουν ότι συμμετέχουν στις διήμερες αγωνιστικές εκδηλώσεις στις 5 και 6 Σεπτέμβρη που οργανώνουν η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ και ετοιμάζονται να υποδεχτούν αγωνιστικά, μαζικά και μαχητικά τον πρωθυπουργό, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 7 μ.μ. και συμπεριλαμβάνουν:

- Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη συγκέντρωση με ομιλίες εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και σωματείων που έχουν σοβαρά προβλήματα, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Σάββατο 6 Σεπτέμβρη συγκέντρωση με κεντρική ομιλία του ΠΑΜΕ, χαιρετισμούς των φορέων και πορεία προς τη ΔΕΘ και το Αμερικάνικο και το Βρετανικό προξενείο.

H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η διέξοδος από τη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΕΒΕ και οι εργαζόμενοι της χώρας, βρίσκεται στο συντονισμό και την κοινή πάλη με τους εργαζόμενους «γιατί η ίδια πολιτική χτυπά αδιάκριτα όλους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους». Γι' αυτό καλεί όλους τους ΕΒΕ να πάρουν μαζικά μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, μπροστά στην ακατάσχετη παροχολογία της κυβέρνησης, αποφάσισε να πάρει αγωνιστικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 και στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 6 Σεπτέμβρη που θα γίνουν για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στο μεταξύ χτες για την προετοιμασία των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν περιοδείες κλιμακίων του ΠΑΜΕ στο πολυκατάστημα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και στα εργοστάσια ΖΙΜΕΝΣ, ΦΙΛΚΕΡΑΜ, ΠΕΠΣΑ, ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΖΟΝΣΟΝ, ΒΙΑΜΙΛ καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Αλλο κλιμάκιο βρέθηκε από νωρίς το πρωί κοντά στους μεταλλωρύχους της Β. Χαλκιδικής και είχε συνάντηση με το σωματείο στη Μεγάλη Παναγιά. Οι μεταλλωρύχοι της Β. Χαλκιδικής εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς δουλιά και απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Στις συζητήσεις με τη διοίκηση του σωματείου, αλλά και τους μεταλλωρύχους, τα μέλη του κλιμακίου τόνισαν ιδιαίτερα ότι ο χρυσός αποτελεί εθνικό πλούτο και δεν μπορεί να τον λυμαίνονται ιδιώτες, αλλά πρέπει να τελεί υπό δημόσιο έλεγχο για να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια σε βάρος των εργαζόμενων. Τους ενημέρωσαν για την αγωνιστική στάση αντίστασης του ΠΑΜΕ σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και τους κάλεσαν να πάρουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις στις 5 και 6 Σεπτέμβρη και να προβάλλουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους.

  • Το Σωματείο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας, του οποίου τα μέλη είναι συμβασιούχοι, σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και αποκλεισμό του κόμβου του Αεροδρομίου, την Παρασκευή 5/9/03, την ώρα άφιξης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με βασικό αίτημα την αλλαγή των σημερινών συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση! (2021-09-01 00:00:00.0)
Ενταση δράσης για το συλλαλητήριο (2010-08-27 00:00:00.0)
Αύριο στις 6μμ στην Πλατεία Συντριβανίου το αγωνιστικό ραντεβού (2009-09-04 00:00:00.0)
Στο «φόρτε» οι προετοιμασίες (2005-09-07 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία των αγωνιστικών εκδηλώσεων (2003-09-03 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για τη ΔΕΘ (2002-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ