Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκίνηση και κέφι στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων

Νεανική «διαδήλωση» κάτω από τα γραφεία της Οργάνωσης

Motion Team

Νεανική «διαδήλωση» κάτω από τα γραφεία της Οργάνωσης
«Ρίζωσαν» την Κυριακή το βράδυ η ΚΝΕ και οι Εργατικές Αχτίδες του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη στα νέα ιδιόκτητα γραφεία τους. Στο μικρό γλέντι των εγκαινίων ήταν όλοι εκεί. Από τα παλαίμαχα μέλη του Κόμματος που δάκρυσαν από χαρά βλέποντας μιλιούνι τους νέους κνίτες να χορεύουν τα τραγούδια του αγώνα, μέχρι τους νεότερους μαθητές, τον ανθό της Οργάνωσης, όλοι στο μικρό πανηγύρι που στήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια.

Τα νέα γραφεία δε θύμιζαν σε τίποτα την εικόνα του κτιρίου πριν από λίγους μήνες, όταν σύντροφοι από τη Θεσσαλονίκη με την οικονομική τους προσφορά έκαναν δυνατή την απόκτηση του χώρου. Η εθελοντική δουλιά δεκάδων μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ τους τελευταίους μήνες, μεταμόρφωσαν το χώρο σ' ένα όμορφο και λειτουργικό «σπίτι» για τις τρεις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τις Εργατικές Αχτίδες του ΚΚΕ, «εργαλείο στη δράση μας και βάση εξόρμησης προς τις μάζες» όπως το χαρακτήρισε και ο Κώστας Βροχόπουλος, μέλος του ΝΓ Θεσσαλονίκης και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που χαιρέτισε εκ μέρους της Οργάνωσης.

«Ο δικός μας εθελοντισμός», σημείωσε το στέλεχος της ΚΝΕ, «καμιά σχέση δεν έχει με τον εθελοντισμό που μας πλασάρουν η κυβέρνηση και η ΕΕ, ειδικά ενόψει της Ολυμπιάδας. Ο δικός μας εθελοντισμός βασίζεται σε κοινά ιδανικά, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο και πάνω απ' όλα είναι συνειδητός».

«Αυτή την περίοδο τα γραφεία μας θέλουμε να γίνουν εφαλτήριο για να γίνει πλατιά γνωστή η πρόταση του ΚΚΕ, η ανάγκη καταδίκης του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και όσων τους στηρίζουν με τις επιλογές τους όπως για παράδειγμα ο Συνασπισμός» κατέληξε ο Κώστας Βροχόπουλος.

Το εσωτερικό των νέων γραφείων διακοσμήθηκε με μεράκι από τους κνίτες και τις κνίτισσες. Δεκάδες ταμπλό, φωτογραφίες, τα πορτρέτα των κλασικών, αλλά και μια μεγάλη τοιχογραφία του Λένιν στην αίθουσα συνεδριάσεων κοσμούν, κάθε γωνιά των νέων γραφείων.

Μιλώντας εκ μέρους του Κόμματος στα προχθεσινά εγκαίνια, ο Θανάσης Τσαούσης, γραμματέας της Αχτίδας ΔΕΚΟ - Τραπεζών της ΚΟΘ, αφιέρωσε στους συντρόφους ένα ποίημα του Πωλ Ελυάρ, ενώ κάλεσε και σε αγωνιστική εγρήγορση ενόψει της νέας δίκης των στελεχών του Κόμματος στις 29 Οκτώβρη για την αντιπολεμική τους δράση την περίοδο της βρώμικης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Ο μπουφές που στήθηκε έξω από τα γραφεία γέμισε με σπιτικά φαγητά από τους συντρόφους των κομματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβαν το συγκρότημα της ΚΝΕ και οι «Ι-5» που μέχρι αργά το βράδυ κράτησαν το κέφι ψηλά και τους κνίτες καθηλωμένους στην πρόχειρη πίστα που στήθηκε στη μέση του δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ