Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ «ΚΙΝΗΤΡΑ»

«ΡΟΛΑ» ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ: «Σκληρή στάση έναντι του υπό διαμόρφωση απεργιακού μετώπου είναι αποφασισμένη να τηρήσει η κυβέρνηση. Ο φόβος ότι οι απεργίες που εξαγγέλλονται μπορεί κάποια στιγμή να συντονίσουν το βήμα τους, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Και έχει προκριθεί ως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους «να κατέβουν τα ρολά του διαλόγου». H στάση αυτή που περιγράφεται ως «αποφασιστική», στην πραγματικότητα είναι εκείνη που ο πρωθυπουργός K. Σημίτης επαναλαμβάνει εδώ και αρκετές ημέρες» (Γ. Παπαχρήστος - ΝΕΑ).

«ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»: «Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος, θεωρούν στην κυβέρνηση αυτή που αρχίζει σήμερα. Πάντως, η βασική θέση "ό,τι δώσαμε, δώσαμε, ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής της οικονομίας", δεν αλλάζει» (Γ. Καρελιάς -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: «Κυβερνητικός αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην ενέργεια, αλλά και να εισπραχθούν 1,4 δισ. ευρώ από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ ως τον Δεκέμβριο. Το Δημόσιο εισέπραξε 326 εκατ. ευρώ για το πακέτο των ΕΛΠΕ που πωλήθηκε στον όμιλο Λάτση. Στις αρχές Νοεμβρίου θα εισπραχθούν περί τα 600 εκατ. ευρώ από την τρίτη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ στην ισπανική Gas Natural και εν συνεχεία άλλου 30% στη ΔΕΗ» (ΒΗΜΑ της Κυριακής).

ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ: «Αύξηση της επιχορήγησης ανά δημιουργούμενη θέση εργασίας θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το σχέδιο του οποίου παρουσιάζεται σήμερα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. N. Χριστοδουλάκη. O νέος αναπτυξιακός νόμος που θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2004 θα προβλέπει την αύξηση στα 60.000 ευρώ, από 45.000 ευρώ που είναι σήμερα, του ποσού επιχορήγησης για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργούν οι επιχειρήσεις με επενδύσεις τους» (Σπ. Δημητρέλλης - ΝΕΑ).

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Συμφωνία "κάτω από το τραπέζι" με ομάδα τραπεζών για ρύθμιση τόκων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να περισωθεί ο φετινός προϋπολογισμός, ο οποίος -σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη- οδηγείται σε εκτροχιασμό» (Χρ. Ζιώτης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ