Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Θωρακίζουν τη δικτατορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για το Ευρωσύνταγμα

Στην παραπέρα θωράκιση της δικτατορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, με δήθεν δημοκρατικό μανδύα, στοχεύει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που το σχέδιό του συζήτησε σήμερα στη Ρώμη η Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ. Τίποτα καλό δεν προμηνύει αυτή η εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνέπραξε σε αυτή την εντεινόμενη αποκρουστική επίθεση κατά των λαών.

Με το σχέδιο του Ευρωσυντάγματος ενοποιούνται σε ένα νομικό κείμενο όλες οι μέχρι τώρα αντιλαϊκές, κατασταλτικές Συνθήκες (Μάαστριχτ, Αμστερνταμ, Νίκαια), που τόσα βάσανα και αδιέξοδα έχουν δημιουργήσει στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

Το σχέδιο Συντάγματος που επεξεργάστηκε η Διακυβερνητική, ως βάση συζήτησης, θεσμοθετεί τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, την κούρσα εξοπλισμών, τη νομιμοποίηση της προληπτικής στρατιωτικής επέμβασης σε μια χώρα με το πρόσχημα της τρομοκρατικής απειλής.

Οι επιμέρους αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών-μελών, για τον αριθμό των επιτρόπων και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, είναι αντιθέσεις που δεν αφορούν στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

Στην υποστήριξη του Ευρωσυντάγματος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνη της. Εχει τη στήριξη της ΝΔ και την ουσιαστική ανοχή του ΣΥΝ, που επίσης είχαν ψηφίσει υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, του Ευρωστρατού, της ΟΝΕ, του ευρώ. Υπέρ, και σε άλλα κρίσιμα θέματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν με κάθε τρόπο το μέλλον που τους ετοιμάζουν. Να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των χιλιάδων διαδηλωτών στις άλλες χώρες. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του κάθε κόμματος στην Ελλάδα, τόσο στο θέμα του Ευρωσυντάγματος όσο και συνολικά της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ