Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Με τον Γ. Αραφάτ συναντήθηκε πενταμελής αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών

Από τη συνάντηση των ελλήνων βουλευτών με τον Γ.Αραφάτ
Από τη συνάντηση των ελλήνων βουλευτών με τον Γ.Αραφάτ
(Αποστολή στη ΡΑΜΑΛΑ: Γιάννης ΦΩΤΟΥΛΑΣ).-

Στο μισογκρεμισμένο από τους Ισραηλινούς αρχηγείο του στη Ραμάλα, δέχτηκε ο Γ. Αραφάτ την Κυριακή πενταμελή διακομματική επιτροπή της Ελληνικής Βουλής.

Η ελληνική αντιπροσωπεία (Π. Σγουρίδης, αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Κίρκος - ΠΑΣΟΚ, Λ. Τατούλης - ΝΔ, Δ. Τσιόγκας - ΚΚΕ, Ι. Στεργίου - ΣΥΝ) μετέφερε στον Παλαιστίνιο ηγέτη τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που στενάζουν κάτω από την ισραηλινή κατοχή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γ. Αραφάτ ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη και υπογράμμισε ιδιαίτερα τους δεσμούς του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό. Κατά τη συνάντηση ο Γ. Αραφάτ αναφέρθηκε αναλυτικά στις συνέπειες που θα έχει για τους κατοίκους των Κατεχομένων η ανέγερση τείχους από τους Ισραηλινούς και κατήγγειλε την «κατάσχεση» εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης των Παλαιστινίων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι είναι ζήτημα ημερών ο σχηματισμός της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης, πιθανότατα υπό τον νυν πρωθυπουργό Α. Κορέι.

Η ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε με την ανταλλαγή δώρων και ο Παλαιστίνιος ηγέτης δέχτηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μέλι από τον Ολυμπο που του πρόσφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας.

Παρά τη φαινομενική ησυχία που επικρατεί στην περιοχή, οι έλεγχοι στη διαδρομή Ιερουσαλήμ - Ραμάλα είναι πυκνοί και είναι χαρακτηριστικό ότι έλεγχο από στρατιώτες του Ισραήλ, και μάλιστα με προτεταμένα τα όπλα, δέχτηκαν και οι δημοσιογράφοι της αποστολής μέσα στο πούλμαν που τους μετέφερε.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε και διάφορες άλλες συναντήσεις, όπως με τον πρωθυπουργό των Παλαιστινίων Α. Κορέι, ενώ χτες επισκέφθηκε τη Βηθλεέμ και την Μπεΐτ Σαχούρ. Εκεί συναντήθηκε με το δήμαρχο και οι Ελληνες βουλευτές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το τείχος που χτίζουν στην περιοχή οι Ισραηλινοί, αρπάζοντας περιοχές που ανήκουν στους Παλαιστίνιους.

Από την πλευρά των Ισραηλινών οι δύο συναντήσεις που έγιναν (με τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Σνέι και την Επιτροπή Ελληνοϊσραηλινής Φιλίας) πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο και όχι στην Ισραηλινή Βουλή, γιατί ακολουθείται η παράδοση όποιος συναντιέται με τον Γ. Αραφάτ να μη γίνεται δεκτός στο χώρο του Κοινοβουλίου τους.

Από τις συναντήσεις αυτές φάνηκε ότι οι Ισραηλινοί είναι αδιάλλακτοι. Σε αυτές ο Δ. Τσιόγκας εκ μέρους του ΚΚΕ κατήγγειλε τους καθημερινούς εξευτελισμούς που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι και γίνονται αντιληπτοί διά γυμνού οφθαλμού. Τόνισε δε ότι η μόνη λύση είναι η χορήγηση όλων των δικαιωμάτων στους Παλαιστίνιους, το σταμάτημα της ανέγερσης του τείχους που αφαιρεί παλαιστινιακά εδάφη και η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα που υπήρχαν πριν το 1967.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας ενάντια στην ισραηλινή κατοχή συνεχίζεται (2019-05-16 00:00:00.0)
Νέα φονικά παρά την «πρωτοβουλία ειρήνευσης» (2003-12-02 00:00:00.0)
Ελιγμός Σαρόν... (2003-10-18 00:00:00.0)
Παρέμβαση Αραφάτ για εκεχειρία (2003-08-28 00:00:00.0)
Τείχος και δηλώσεις ντροπής (2002-06-18 00:00:00.0)
Επιταχύνεται το «ξεκαθάρισμα» (2002-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ