Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ
Χρόνια προβλήματα στο παράρτημα του ΙΚΑ

Αναγκασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες πλέον του ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα, για να καλύψουν τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες, είναι οι εργαζόμενοι στο παράρτημα του ΙΚΑ Ν. Μηχανιώνας.

Το οργανόγραμμα του 1962 που ιδρύθηκε το παράρτημα προέβλεπε 6 οργανικές θέσεις, ενώ σήμερα υπηρετούν 5 υπάλληλοι. Από το 1962 όμως μέχρι σήμερα υπάρχει τεράστια αύξηση του πληθυσμού, πάνω από 3.000 είναι οι οικοδομικές επιχειρήσεις, πολλά αλιευτικά συγκροτήματα (ο μεγαλύτερος στόλος στην επικράτεια σε σκάφη μεσαίου τύπου), εξοχικά κέντρα, ξενοδοχεία, μεγάλος αριθμός οικονομικών προσφύγων κτλ. Ακόμη το παράρτημα έχει επιφορτιστεί με την πληρωμή επιδομάτων στους ανέργους, καθώς δεν υπάρχει τοπικό γραφείο ΟΑΕΔ.

Τα χρόνια αυτά προβλήματα και την καθυστέρηση επίλυσής τους σε συνδυασμό με τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, συζήτησε με τους υπαλλήλους στη διάρκεια επίσκεψής του χτες το πρωί στο παράρτημα του ΙΚΑ στη Ν. Μηχανιώνα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης. Επισημάνθηκε στη συζήτηση ότι τα προβλήματα των παραρτημάτων είναι τεράστια και συνδέονται άμεσα με τη γενική έλλειψη του προσωπικού, που έχει φθάσει σε ποσοστό 40% του συνόλου των οργανικών θέσεων. Σοβαρές ευθύνες έχουν και οι πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος που θυμούνται τα παραρτήματα μόνο ενόψει προεκλογικών περιοδειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ