Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΙΣΙ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης για την Κούβα
  • Δεν πέρασε η αντικομμουνιστική τακτική του «Κοινωνικού Φόρουμ»
  • Αναχώρησε για τη Γαλλία αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Associated Press

Σήμερα το απόγευμα, στις 4, στο θέατρο EDF στο Παντέν στο Candale 16 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης για τον κουβανικό λαό. Την εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνουν μαζί με τη CTC (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) Κούβας, η Association France- Cuba, η κίνηση ARAC-Cuba-Solidasite, η ομάδα Collectif contre le Blocus κλπ.

Η CTC Κούβας υποχρεώθηκε να προχωρήσει στη συνδιοργάνωση με αυτούς τους φορείς και σε ημερομηνία πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (αρχίζουν την Τετάρτη 12 του Νοέμβρη) μετά από την προκλητική στάση του ΕΚΦ που απαίτησε από τους Κουβανούς η όποια εκδήλωσή τους να γίνει έξω από τους χώρους που θα συνεδριάζει το ΕΚΦ και σε ημερομηνίες είτε πριν είτε μετά απ' το διάστημα 12 μέχρι 16 του Νοέμβρη.

Το θράσος και ο αντικομμουνισμός τους ξεπέρασε κάθε όριο. Εδειξαν έτσι το βαθύ μίσος που τρέφουν για την Κουβανέζικη Επανάσταση, το σοσιαλισμό και τον κουβανέζικο λαό. Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ο αντιδημοκρατισμός τους και η υποκρισία τους όταν με κάθε ευκαιρία κάνουν επίκληση του ...πλουραλισμού και της αυτονομίας τους...

Τα εμπόδια όμως που επιχείρησαν να παρεμβάλουν έπεσαν τελικά στο κενό και έτσι σήμερα αν πάνε όλα καλά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Παρισιού.

Το προεδρείο της CTC Κούβας με δύο επιστολές του προς την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ζήτησε να στηρίξει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αυτή την εκδήλωση.

Για το λόγο αυτό αναχώρησε χτες νωρίς το πρωί αεροπορικά για τη Γαλλία πενταμελής ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα πάρει μέρος στη διεθνιστική εκδήλωση, στην οποία εκ μέρους του ΠΑΜΕ θα μιλήσει ο συνάδελφος Νίκος Ζώτος.

Με την ευκαιρία αυτή το ΠΑΜΕ τύπωσε και θα μοιράσει στους διαδηλωτές δέκα χιλιάδες ανακοινώσεις στα αγγλικά και γαλλικά και μεγάλο αριθμό ξενόγλωσσης αφίσας με σύνθημα «Αλληλεγγύη στην Κούβα - Αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ