Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ «ΟΠΛΑ»

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ: «Η σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή των Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή θεωρείται ως γενική δοκιμή της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Δεξιά ότι καταστροφολογεί και αποτελεί κίνδυνο για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της χώρας. Ενώ ο Κ. Καραμανλής ακολουθώντας το σκληρό ροκ, επέμενε στη σκανδαλολογία» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ; «Σαν δύο ξένοι στην ίδια χώρα, Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής διασταύρωσαν στη Βουλή τα ξίφη τους, με αφορμή τη συζήτηση για την Οικονομία. Ολα πάνε καλά, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο λαός δε θα επιτρέψει επιστροφή στο παρελθόν. Ολα μαύρα τα είδε ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος υποσχέθηκε αλλαγή νοοτροπίας και διαδικασιών, χωρίς όμως συγκεκριμένες προτάσεις» (Από το πρωτοσέλιδο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ»: «Αρωμα εκλογών χθες στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την οικονομία. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής είχαν μία από τις πλέον έντονες "μονομαχίες" τους, στην οποία δεν απέφυγαν την ανταλλαγή ακόμη και προσωπικών χαρακτηρισμών, για τη δημιουργία εντυπώσεων, σε ύφος που προδικάζει τους υψηλούς τόνους της προεκλογικής περιόδου» («ΒΗΜΑ»).

ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ: «Τα τελευταία χρόνια ο κ. Σημίτης παρουσιάζει την εικόνα ενός ανθρώπου που ζει απομονωμένος στο "γυάλινο πύργο" του, σε απόσταση από τα καθημερινά προβλήματα του μέσου πολίτη. Χθες με τα λεγόμενά του έκανε ένα βήμα παραπάνω. Εμφανίστηκε "βαθιά νυχτωμένος", όπως θα έλεγε πολύ απλά ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τους οποίους αδυνατεί να έρθει σε επαφή» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ: «Σαφέστατες ενδείξεις για τα όρια και τα όπλα του προεκλογικού αγώνα, έδωσαν στη Βουλή οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας. Είναι σαφές από τις τοποθετήσεις τους ότι το σημαντικότερο πεδίο αντιπαράθεσης θα είναι η οικονομία, με διαφορετική αφετηρία για την κάθε πλευρά. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι είναι το "δυνατό του χαρτί", συγκρίνοντας τα επιτεύγματα με την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 1990-1993, ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η οικονομία είναι σε "μαύρο χάλι" και τονίζει πως μόνο η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ