Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σαν κλέφτης

Γιατί πήγε νύχτα, «σαν κλέφτης» στη Βαγδάτη ο... απελευθερωτής Μπους; Μάλλον γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας Ιρακινός που θα τον καλοδεχόταν. Τα ξόανα που έχει τοποθετήσει σαν «προσωρινή» ιρακινή κυβέρνηση, δε λογαριάζονται για Ιρακινοί.

Τα «τροφεία» των μελών της «κυβέρνησης» καταβάλλονται από ξένους. Οι ίδιοι έχουν λάβει δυτική εκπαίδευση. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν την ιρακινή ιθαγένεια, αλλά είναι πολίτες των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν είχαν ξαναπατήσει το πόδι τους στο Ιράκ πριν από τον περασμένο Απρίλη. Υποστηρίζουν ότι σκοπός της ζωής τους είναι να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του ιρακινού λαού, έστω κι αν ελάχιστοι Ιρακινοί είχαν ακούσει κάτι γι' αυτούς πριν τους «φυτέψουν» στη χώρα οι Αμερικάνοι.

Αυτοί οι άνθρωποι, μέλη της... λαοφιλούς κυβέρνησης δεν τολμούν να ξεμυτίσουν χωρίς ένα τάγμα μπράβων. Ο καθένας από δαύτους συντηρεί το μικρό ιδιωτικό στρατό του. Ολοι μαζί δρουν σαν δικτατορίσκοι, επιβάλλοντας το «δίκαιο» των κατακτητών. Αυτοί, μάλλον, θα ήταν οι μόνοι «Ιρακινοί» που θα έσπευδαν ευχαρίστως να προϋπαντήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ