Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δίκαια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ έξυπνο, θα λέγαμε, το παιγνίδι αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, που παίζουν τον τελευταίο καιρό οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της ΝΔ, με την απλόχερη βοήθεια του συνόλου σχεδόν των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής χειραγώγησης.

Οι πρώτοι κατηγορούν τους δεύτερους ότι καταστροφολογούν. Και φέρνουν αμέσως διάφορες αποδείξεις του κυβερνητικού έργου. Ακόμη και χτες, ο Κ. Σημίτης εγκαινίασε ένα ακόμη νοσοκομείο...

Οι δεύτεροι καταγγέλλουν τους πρώτους, ότι βρίσκονται μακριά από τα πολλά και εντεινόμενα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού. Οτι εξωραΐζουν την κατάσταση και τα παρουσιάζουν όλα καλώς καμωμένα, κλπ., κλπ.

Και, βέβαια, φέρνουν κι αυτοί τις δικές τους αποδείξεις. Τα φαινόμενα αδιαφάνειας, τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, τους ειδικούς λογαριασμούς, τα διογκούμενα δημόσια ελλείμματα, τα «διαπλεκόμενα», κλπ., κλπ.

Ποιος έχει δίκιο, ίσως αναρωτιέστε. Και οι δύο... Για παράδειγμα, εάν η ΝΔ αναδειχτεί στο τιμόνι της κυβερνητικής εξουσίας, στις επικείμενες εκλογές, τότε ο Κ. Σημίτης θα λέει όσα λέει σήμερα ο Κ. Καραμανλής και ο τελευταίος θα απαντά, όπως απαντά σήμερα ο πρώτος. Υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη απόδειξη απ' αυτό, ότι έχουν και οι δυο δίκιο..;

Αλλωστε, όταν αφαιρέσετε από μπροστά σας τον ταξικό χαρακτήρα και περιεχόμενο της οικονομικής και όποιας άλλης πολιτικής, τότε μένουν μόνον τα ζητήματα διαχείρισης. Η όποια διαφάνεια, η όποια ανάπτυξη, κλπ.

Το θέμα, όμως, δεν είναι ποιος από τους δυο έχει δίκιο, αλλά τι γίνεται με το δίκιο του εργάτη, του συνταξιούχου, του φτωχού αγρότη, του νέου και της νέας. Και τα δίκια αυτά δε θα δουν ποτέ άσπρη μέρα στα πλαίσια του ευρω-μονόδρομου και των νόμων της αγοράς, που βαδίζουν, και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ.


Γρηγοριάδης Κώστας

Είτε με περισσότερη, είτε με λιγότερη διαφάνεια, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η ανεργία και η μερική απασχόληση και τα πολλά ακόμη προβλήματα των εργαζομένων, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, όπως γίνεται χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ