Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Οξύνει την ανούσια πολιτική αντιπαράθεση

Με νέο μπαράζ προσωπικών επιθέσεων στον πρωθυπουργό, συνέχισε και χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής την ανούσια πολιτική αντιπαράθεση με το κυβερνών κόμμα, συντηρώντας την πόλωση.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργούν με την αίσθηση του τέλους και τη μανία να κρατηθούν στην εξουσία. Αγοράζουν κομματικό χρόνο σε βάρος του τόπου». Για πολλοστή φορά, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε πρόωρες εκλογές και κάλεσε τα μέλη και στελέχη της ΝΔ «να είναι σε ετοιμότητα». Παράλληλα, την ίδια στιγμή που ίδιος, από το βήμα της ΚΕ, όξυνε το κλίμα της πόλωσης, ζητούσε δήθεν από τα μέλη του κόμματός του «να αποφύγουν την πόλωση και το διχασμό, που επιδιώκει η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, αναλύοντας το πρόγραμμα του κόμματός του, φανέρωσε τις πραγματικές διαθέσεις της πολιτικής του, οι οποίες είναι προσκολλημένες στις λογικές των μονοδρόμων της ΟΝΕ. «Δική μας δέσμευση είναι μια νέα οικονομική πολιτική», είπε ο Κ. Καραμανλής, την οποία μεταξύ άλλων οριοθέτησε στην πλήρη «απελευθέρωση των αγορών».

Ο Κ. Καραμανλής, εκφραστής της ίδιας αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αμφισβήτησε και χτες τις μεθόδους της κυβέρνησης και όχι τους στόχους που εκφράζουν οι πολιτικές της επιλογές. Ο Κ. Καραμανλής δεν τάχτηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά ανέφερε ότι η κυβέρνηση «εκποιεί δημόσια περιουσία, δημόσιες επιχειρήσεις, για να εισπράξει και να καταναλώσει».

Στη συνέχεια, ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στην «περιβόητη» διαπλοκή. «Επιμένουμε αταλάντευτα στη σύγκρουσή μας με τη διαφθορά και την ασυδοσία. Στεκόμαστε δυναμικά απέναντι στα παρακμιακά φαινόμενα», είπε ο Κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Γιατί αφορούν και επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη του τόπου και την ενίσχυση της οικονομίας μας. Αφορούν και επιδρούν αρνητικά στον ελεύθερο ανταγωνισμό, την προσέλκυση των επιχειρήσεων, την τόνωση της απασχόλησης». Μάλιστα, στην προσπάθεια του να... πλέξει το εγκώμιο της δικής του παράταξης, υποστήριξε: «Στον αγώνα, σ' αυτή την προσπάθεια για μια Νέα Ελλάδα δε χωρούν ούτε η αλαζονεία, ούτε ο εγωκεντρισμός, ούτε η ιδιοτελής προσωπική φιλοδοξία. Είναι θέμα αρχής. Και σ' αυτό είμαι απόλυτος. Στη Νέα Διακυβέρνηση το ήθος και η ευπρέπεια αποτελούν τον πρώτο όρο. Ηθικές εκπτώσεις και αξιακές υποχωρήσεις δεν κάνουμε».

Συγχρόνως, εντείνοντας το κλίμα της ανούσιας αντιπαράθεσης, χαρακτήρισε το διάστημα μέχρι τις εκλογές «μέρες καθεστωτικής έξαρσης», για την «άρχουσα ομάδα», για το «πολιτικοοικονομικό κατεστημένο», για τους «εκφραστές της συντήρησης»...

Από μια τέτοια προεκλογική περίοδο δε θα μπορούσαν να λείψουν τα «πλαστά» και τεχνητά διλήμματα, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές περί «δεξιάς» και «αριστεράς». Ετσι, χτες ο Κ. Καραμανλής σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός επικαλείται ιδεολογικές σημαίες που έχει ποδοπατήσει. Ισχυρίζεται, ταυτόχρονα, ότι μόνο αυτός και το περιβάλλον του μπορούν να κυβερνούν. Οτι αυτός και το περιβάλλον του εκφράζουν την "υπεύθυνη Αριστερά". Προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλοι οι άλλοι συγκροτούν "ανεύθυνη Αριστερά"». Μέσα στους τόσους τιμητές της αριστεράς που κυκλοφορούν στο πολιτικό στερέωμα προστέθηκε, λοιπόν, από χτες και ο Κ. Καραμανλής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ