Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ, ΝΕΑ
Μην τους γυρνάς και το άλλο μάγουλο, «χαστούκισέ» τους με την ψήφο σου!

Με ένα καλαίσθητο τετρασέλιδο, το ΚΚΕ απευθύνεται στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές

Ιδιαίτερος ο ρόλος τους, περισσότερα τα προβλήματα και οι αγωνίες τους, ιδιαίτερο και το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Τις καλεί αποφασιστικά να ενισχύσουν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία, για ένα ισχυρό λαϊκό στήριγμα και να το πράξουν απορρίπτοντας, καταδικάζοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Στη γυναίκα που «μοχθεί διπλά και τριπλά για να τα βγάλει πέρα στη δουλιά, στο νοικοκυριό, στην ανατροφή των παιδιών» απευθύνεται το ΚΚΕ, τονίζοντάς της στο τετρασέλιδο που εξέδωσε ειδικά γι' αυτήν: «Η κοινωνική προσφορά σου υμνείται με υποκριτικά λόγια, ενώ στην πράξη ανταμείβεσαι με μεγαλύτερη εκμετάλλευση, ανεργία, αβεβαιότητα, βάσανα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις είναι τα ίδια με αυτά που βιώνει ολόκληρη η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, τα λαϊκά στρώματα. Αλλά πάνω σου προστίθενται και εκείνα που προέρχονται από την ανισότιμη θέση σου».

Προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται «το κακό ριζικό του φτωχού», αλλά η κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, το γεγονός ότι οικονομικά και πολιτικά δεν κυριαρχεί ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Οφείλονται στο ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων. «Αδυνάτισέ τους και τους δύο! Φύγε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Δώσε ηχηρή απάντηση! Υπερψήφισε το ΚΚΕ!», προτρέπει το ΚΚΕ τις γυναίκες.


Στο τετρασέλιδο γίνεται ειδική αναφορά στη γυναίκα εργαζόμενη, που ενώ παράγει μαζί με τον άνδρα όλο τον πλούτο, «οι πλουτοκράτες και οι παρατρεχάμενοί τους ζουν μέσα στη χλιδή» και αυτοί είναι που «μπορούν να γεννάνε όσα παιδιά θέλουν, να γιατρεύουν τις αρρώστιες τους, να γερνάνε με αξιοπρέπεια. Τα δικά τους παιδιά έχουν εξασφαλισμένο ένα βέβαιο και πλούσιο μέλλον. Βρίσκουν όλες τις πόρτες ανοιχτές, έχουν υψηλές θέσεις για να διευθύνουν την εκμετάλλευσή σου». Ενώ η «πληρωμή» της γυναίκας εργαζόμενης είναι χρέη, αγωνίες, βάσανα για την ίδια και την οικογένειά της.

Οπως σημειώνει το ΚΚΕ, η πολιτική που κινείται στη ρότα του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου είναι η αιτία που πετά τις εργάτριες στο δρόμο, που της αφαιρεί το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά, που εμπορευματοποιεί κοινωνικά αγαθά όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, που σφάζει λαούς και ισοπεδώνει χώρες για τον έλεγχο αγορών κλπ.

Αλλά και στη γυναίκα αγρότισσα απευθύνεται, που της κλέβουν το μόχθο για να τον πάρουν οι τράπεζες και οι λίγοι και μετά την πετάνε στην ανεργία, στην εξευτελιστική σύνταξη, στη μιζέρια των αγροτοτουριστικών συνεταιρισμών.

Αναφορά γίνεται και στη νέα γυναίκα, σ' αυτήν που υπόσχονται ένα μέλλον με μερική απασχόληση, μερική ασφάλιση, ανεργία, ανέχεια, ένα μέλλον με την επιμόρφωση που ταιριάζει σε ένα μισθωτό δούλο απόλυτα εξαθλιωμένο.

Ολες τους καλούνται να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, που παίρνουν μέτρα για να θωρακίσουν τα συμφέροντά τους. Καλούνται να μη γυρίσουν και το άλλο μάγουλο στην ολιγαρχία. Αλλά να χτυπήσουν το δικομματισμό και τα οικονομικά του στηρίγματα. Να κατανοήσουν πως αντίπαλος στη ΝΔ δεν είναι η δεξιά πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πως ο ανταγωνισμός τους είναι για το «πάπλωμα». Να καταδικάσουν και την «αριστερή» διαχείριση, τον ΣΥΝ, που εμφανίζεται με «αριστερό» πρόσωπο, αλλά στηρίζει την ΕΕ, έχει ψηφίσει τις αντεργατικές κατευθύνσεις του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ.

Το δίλημμα - τονίζει το ΚΚΕ - είναι ένα: Υποταγή και χειροτέρευση της ζωής ή άνοιγμα του δρόμου για να γίνει ο λαός νοικοκύρης; «Μετάτρεψε - σημειώνει - την αγανάκτησή σου σε συνειδητή στάση. Ενίσχυσε την προοπτική υπέρ των συμφερόντων σου. Με ισχυρό ΚΚΕ, θα κάνεις τώρα ένα βήμα προς το μέλλον. Με ισχυρό ΚΚΕ, θα έχεις καλύτερο στήριγμα στην επίθεση που θα δεχτείς μετά τις εκλογές. Θα δυναμώσει η λαϊκή πάλη. Με ισχυρό ΚΚΕ, θα πάρει κουράγιο ο λαός, θα ξεπηδήσουν κι άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, θα προωθηθεί η δημιουργία του λαϊκού μετώπου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Μέτωπο κατά των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία».

Το ΚΚΕ επισημαίνει στις γυναίκες τη δύναμή τους. Υποδεικνύει την ιστορία, που δείχνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γυναίκας σε λαϊκές ανατάσεις. Και τις καλεί σήμερα να μην ενδώσουν στην κινδυνολογία και την ιδεολογική τρομοκρατία, να φροντίσουν για το μέλλον των παιδιών τους, μπαίνοντας ορμητικά στην πάλη. Τις καλεί να μην καταδικάσουν τα παιδιά τους άθελά τους, να μην ταπεινώνονται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ που θέλουν να τις εξαγοράζουν με το εμπόριο του πόνου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ