Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ
Οι τρεις «μεγάλοι» ετοιμάζουν κοινή πρόταση

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν επιβεβαίωσε χτες ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ώστε να κάνουν προτάσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα στη διακυβερνητική Διάσκεψη της Νάπολης. «Θα κάνουμε απόψε έναν αριθμό προτάσεων στους Ευρωπαίους φίλους μας», δήλωσε ο υπουργός στο γαλλικό δημόσιο ραδιοσταθμό France - Info. «Είναι ένας τομέας πάρα πολύ ουσιαστικός, δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς άμυνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λε Μοντ», οι προτάσεις αφορούν στο ζήτημα της «συνεργασίας στον τομέα των δομών» της ευρωπαϊκής άμυνας, τη «ρήτρα αμοιβαίας άμυνας» και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού γενικού επιτελείου. Ομως, όπως προσθέτει η «Μοντ», το τελευταίο αυτό ζήτημα που προκάλεσε έντονη πολεμική με την Ουάσιγκτον, δεν αναμένεται να βρίσκεται στο τελικό κείμενο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης της Νάπολης, η οποία άρχισε σήμερα.

Παπανδρέου - Γκιουλ

Στο περιθώριο του «κογκλάβιου» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα ζητήματα της επικαιρότητας, δηλαδή η κατάσταση στην Τουρκία μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι τρόποι αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ