Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
«Ως την κάλπη να 'μαστε με τα ρούχα της δουλιάς»

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Μεταλλικό του Κιλκίς, μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής

«Διαμορφώνονται όροι, συνθήκες και προοπτικές για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται από τώρα να 'μαστε με τα ρούχα της δουλιάς, να 'μαστε για όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή».

Το σύνθημα, για την απαραίτητη μπροστά στην εκλογική μάχη άνοδο της δράσης των κομματικών δυνάμεων, για το ακόμα μεγαλύτερο και πιο θαρρετό άνοιγμα στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, έδωσε από το Μεταλλικό του Κιλκίς ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχε και ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Μεταλλικό έδωσε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τις περισσότερες ψήφους στο Κόμμα στο νομό Κιλκίς. Τόπος με πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις «έχει όλες τις προϋποθέσεις με τη μεθοδική δουλιά των κομμουνιστών να αναδείξει το Κόμμα, πρώτο σε ψήφους, αυτή τη φορά», σημείωσε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Λ. Νικητίδης, γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

«Εάν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε ευρύτερες δυνάμεις στην προεκλογική περίοδο, φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, «και είμαστε στις πρώτες γραμμές, θα κερδίσουμε νέους ανθρώπους και νέους ψηφοφόρους στις επόμενες εκλογές. Να είμαστε σε καλύτερη θέση την επόμενη μέρα, ώστε έτσι να μπορούμε από τη μια να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού και από την άλλη να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση της ενωτικής πολιτικής του ΚΚΕ, στην κατεύθυνση της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου πάλης».

Ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε την ανάγκη «να μην υποτιμήσουμε ούτε στιγμή την υπονομευτική, αποπροσανατολιστική δράση των αστικών δυνάμεων, αλλά αντίθετα, καθημερινά, στοιχειοθετημένα και αποδεικτικά να αποκαλύπτουμε αυτήν ακριβώς την προεκλογική τους τακτική».

Ο Σπύρος Χαλβατζής απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ προς όλους εκείνους που «έχουν όραμα, που δεν υποτάσσονται, που δεν ξεπουλάνε την ανθρωπιά τους, που διατηρούν αλώβητη την αξιοπρέπειά τους, που κρατάνε τις ιδέες τους για δημοκρατία, για κοινωνική ισότητα, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας. Και είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν καλά το ρόλο του ΚΚΕ, το οποίο αποτελεί στήριγμα σε κάθε προσπάθεια σ' αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση, ξέρουν καλά ότι μπορεί να βρουν πάντα ένα αποκούμπι στο δικό τους αγώνα, στη δική τους προσπάθεια».

Το βράδυ, ο Σπύρος Χαλβατζής παραβρέθηκε και χαιρέτισε στη συνεστίαση που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τα 85χρονα του Κόμματος. Στο κατάμεστο από κόσμο κατάστημα του Δημοτικού Κήπου Κιλκίς, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της νεολαίας αντάμωσαν στην αγωνιστική γιορτή του Κόμματος και γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ με πολύ χορό και τραγούδια του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ