Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΒΕΛ
Ακρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία

Ακρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αποδεικνύεται η βιομηχανία ΣΟΒΕΛ, στον Αλμυρό Μαγνησίας, όπως επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε χτες προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας - Πρόνοιας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

Οι έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν ότι το εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ, στην περιοχή αποτελεί πηγή μόλυνσης για το περιβάλλον και άμεσο κίνδυνο για την υγεία των 500 εργαζομένων και των κατοίκων του οικισμού Χοροστασίου Πλατάνου. Νομαρχία και κυβέρνηση δείχνουν να αδιαφορούν για το πρόβλημα, παρότι έχουν πλήρη ενημέρωση, ενώ δε λαμβάνονται μέτρα για την επίλυσή του.

Οπως αναφέρει η Επίκαιρη Ερώτηση του Ν. Γκατζή, οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, ως προς το «τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρουν, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να σταματήσει η επιχείρηση να μολύνει το περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δημοσίευσε ο «Ρ», την περασμένη βδομάδα, αποκαλύπτεται πως η ηχορύπανση και η αερορύπανση που προκαλεί η βιομηχανία, στον οικισμό Χοροστασίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ