Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΝΤΑΚΝΤΟΥΚ
«"Χρέωναν" μολότοφ στους συλληφθέντες»

Καμία σχέση οι τσάντες με τη σύλληψη Τσάπμαν, δήλωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης

Πολλά στοιχεία για τη σύλληψη, κράτηση και μεταφορά του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μετά τα επεισόδια στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, έδωσε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Ντακντούκ. Πρόκειται για έναν από τους επτά που κρατούνταν για τα επεισόδια και απελευθερώθηκαν την περασμένη Τετάρτη, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και πρόκειται να δικαστούν στις αρχές Γενάρη.

Ο Σ. Ντακντούκ κατήγγειλε πως η σύλληψή του έγινε από ανθρώπους της Ασφάλειας, ντυμένους διαδηλωτές και πως όταν προσήχθη στο τμήμα, οι αστυνομικοί μοίραζαν και ...«χρέωναν» στους συλληφθέντες σάκους που περιείχαν μολότοφ. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία σύλληψής του, είπε πως ήταν εντελώς παράνομη, καθώς δε ρωτήθηκαν αν δηλώνουν αθώοι ή ένοχοι και δε δέχτηκαν να ακούσουν τους μάρτυρες υπεράσπισής τους.

Για την κράτηση των απεργών πείνας στις φυλακές Διαβατών τόνισε πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν την απεργία, μεταφέρθηκαν στην απομόνωση. Τέλος, αξιοσημείωτα είναι και τα όσα κατήγγειλε για τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία όταν είχαν κλείσει ένα μήνα απεργίας πείνας. Ο Ντακντούκ είπε πως χρησιμοποιήθηκαν κλούβες και όχι ασθενοφόρα και πως η μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη στον Κορυδαλλό έγινε με ανοιχτά παράθυρα, με αποτέλεσμα να ...«παγώσουν».

Καμία σχέση οι τσάντες...

Καμιά σχέση με την προφυλάκιση του Σ. Τσάπμαν δεν είχε η «περίεργη» αλλαγή τσαντών που είχαν καταγράψει οι τηλεοπτικές κάμερες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνη. Ο Βρετανός Σ. Τσάπμαν είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και πραγματοποίησε απεργία πείνας 53 ημερών για να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδη, ο Βρετανός κατηγορείται για διακεκριμένες φθορές και επειδή πετούσε βόμβες «μολότοφ» στις αστυνομικές δυνάμεις. Υπογράμμισε δε πως δεν κατηγορείται για την κατοχή της μαύρης τσάντας, η οποία φαίνεται, από το βίντεο της τηλεόρασης, να τοποθετείται από αστυφύλακες στα πόδια του. Συμπλήρωσε δε πως το χρώμα της τσάντας δε συνέβαλε στη διατύπωση της κατηγορίας εναντίον του. Σύμφωνα με τον Γ. Φλωρίδη, η μαύρη τσάντα που περιείχε εφτά βόμβες «μολότοφ», θεωρήθηκε ότι του ανήκε. Η μπλε τσάντα περιείχε τρεις «μολότοφ» και έφερε δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φ. Νασιάκος διέψευσε ότι ο Βρετανός διαδηλωτής υποδείχτηκε από βρετανικές υπηρεσίες, αφού κανείς από τους αστυνομικούς-συνδέσμους, που ήταν στο κέντρο όπου συντονίζονταν τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της συνόδου, δεν τον αναγνώρισε ή τον υπέδειξε.

Εξαλλου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε ότι ο Σ. Τσάπμαν έχει κατηγορηθεί με καταθέσεις αστυνομικών, ενώ ο χαρακτηρισμός των αδικημάτων που τον βαραίνουν έγινε από τις δικαστικές αρχές. Επίσης, στο χώρο των επεισοδίων βρέθηκαν 20 τσάντες, αλλά δε βρέθηκαν ταυτοποιημένα αποτυπώματα σε αυτές. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη για την υπόθεση, είπε πως διαφώνησε μαζί του και πριν προβεί στις δηλώσεις του ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμιά επικοινωνία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2014-11-25 00:00:00.0)
Απορριπτική πρόταση για τους απεργούς πείνας(2003-11-25 00:00:00.0)
Σε οριακή κατάσταση η υγεία των πέντε(2003-11-20 00:00:00.0)
Μετέφεραν στον Κορυδαλλό τους πέντε κρατούμενους απεργούς πείνας(2003-11-12 00:00:00.0)
Απειλεί με «ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ» ο υπουργός των εφοπλιστών(2002-06-11 00:00:00.0)
Ηθελε δημοσιότητα...(1998-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ