Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η κυβέρνηση δε βλέπει οικονομικό πρόβλημα... !

Την ενίσχυση του Δήμου, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος

Κανένα πρόβλημα στο Δήμο Νίκαιας δε βλέπει ο αρμόδιος υφυπουργός, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της πόλης και οι δημότες έχουν προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας οικονομική ενίσχυση, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης Ολυμπιάδας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, αλλά ο Λ. Παπαδήμας περιέγραψε μια κατάσταση σχεδόν ειδυλλιακή.

Είπε συγκεκριμένα ότι στη Νίκαια δεν κατασκευάζεται μόνο το «Σπίτι της Αρσης Βαρών» αλλά και άλλα συμπληρωματικά έργα, όπως ξενώνες και προπονητήρια, τα οποία θα είναι χρήσιμα στην ευρύτερη περιοχή και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα συνοδευτικά έργα προχωράνε με συνέπεια και ήδη υπάρχει μελέτη από τη ΓΓΑ οδικής σύνδεσης των εγκαταστάσεων της άρσης βαρών μήκους 1,5 χιλιομέτρου με πεζοδρόμια, ενώ αντίστοιχη μελέτη υπάρχει και για υπαίθριο γκαράζ στο χώρο αυτό. Ανέφερε ότι θα χτιστεί και κλειστό γυμναστήριο και είπε ότι θα δοθούν στο δήμο τρία εκατομμύρια ευρώ για καθαριότητα, σήμανση και αφαίρεση πινακίδων, ενώ για τους δήμους θα εγκριθούν και 18 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο Λ. Παπαδήμας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα τα απαραίτητα έργα θα γίνουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είπε ότι οι δήμοι ενόψει της Ολυμπιάδας θέλουν να λύσουν όλα τα χρόνια προβλήματά τους.

Ο Δήμος Νίκαιας είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση είπε στην τοποθέτησή του ο Αντ. Σκυλλάκος, αφού δεσμεύτηκε με μνημόνιο με την οργανωτική επιτροπή του 2004 για ενέργειες, οι οποίες προβλέπουν και την ανάπλαση της πόλης. Τα έργα που χρειάζονται κοστίζουν πολλά όπως πολλές ήταν και οι κυβερνητικές υποσχέσεις. Ομως, είπε ο βουλευτής, στην πράξη αυτό που συμβαίνει είναι οι καθυστερήσεις και οι αναβολές, τη στιγμή που σε έξι μήνες αυτά τα έργα πρέπει να είναι έτοιμα λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει δίκαιο, κατέληξε, ο Δήμος Νίκαιας που διαμαρτύρεται και γι' αυτό χρειάζεται συγκεκριμένη δέσμευση από την κυβέρνηση για την αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης προς το Δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ