Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Χαράτσι 11% από το Δ. Μυτιλήνης!

Αύξηση - χαράτσι από 9%-11% επέβαλε η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης στα δημοτικά τέλη. Με σχετική ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Μυτιλήνης του ΚΚΕ τονίζει, σχετικά:

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση καταδικάζει τους εργαζομένους να τα βγάζουν πέρα με μισθούς και συντάξεις πείνας, που η ακρίβεια επεκτείνεται σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που οι νέοι ψάχνουν με το κερί για δουλιά, που οι αγρότες από τη βίαιη καπιταλιστικοποίηση της γης οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, που οι επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους από την αναδουλιά και την αβάσταχτη φορολογία, η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης επέβαλε αύξηση στα δημοτικά τέλη από 9 έως 11%!

Αντί να ενημερώσει τους δημότες και να διεκδικήσει μαζί τους τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ.

Αντί να διεκδικήσει, μαζί με τους δημότες, πιστώσεις σε μια σειρά αρμοδιότητες κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα, όπως οι παιδικοί σταθμοί, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στο νέο αυτό χαράτσι αποδεικνύοντας τον πλήρη εναρμονισμό της με την κυβέρνηση, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως φορομπηχτικό μηχανισμό για τους δημότες».

Η Αχτιδική Επιτροπή Μυτιλήνης του ΚΚΕ καλεί τους δημότες και τους μαζικούς φορείς του Δήμου Μυτιλήνης να αντιδράσουν σ' αυτή την αντιλαϊκή απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους αφού έχουν ακόμα μια ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη, ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΝ δε διαφέρει από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Να ενισχύσουν και εκλογικά το ΚΚΕ που στέκεται όχι μόνο στο πλευρό των εργαζομένων, αλλά και ρίχνει όλες του τις δυνάμεις για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου που θα φέρει το λαό στην εξουσία.

Μόνο τότε θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και ο «κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ