Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
ΝΑΤΟική πολεμική επιχείρηση για την ... ασφάλεια

«Το ΝΑΤΟ έχει τα μέσα και τις δυνατότητες...». Αυτό τόνισε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης, αναφερόμενος στο θέμα της «συνεργασίας» της Ελλάδας με ΝΑΤΟικές δυνάμεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόσθεσε δε ότι έχουν αναπτυχθεί εκτεταμένες διμερείς διεθνείς «συνεργασίες», που εξασφαλίζουν στη χώρα μας μέσα και πληροφορίες.

Οι συνεργασίες αυτές δημιουργούν ένα περιβάλλον πιέσεων και εσωτερικών επεμβάσεων, με πρόσχημα τη λεγόμενη τρομοκρατία και τείνουν να μετατρέψουν σε στρατιωτική επιχείρηση τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αφού αεροπλανοφόρα, πολεμικά αεροπλάνα, μυστικές υπηρεσίες, πράκτορες, συστήματα παρακολούθησης επικοινωνιών, δορυφόροι, αμερικανικές βάσεις, αστυνομικές και άλλες «δυνάμεις» θα αποτελέσουν την «ασύμμετρη ομπρέλα» προστασίας κατά της λεγόμενης τρομοκρατίας.

Ο Γ. Φλωρίδης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπογράμμισε πως το Σχέδιο Ασφάλειας της Ολυμπιάδας είναι γνωστό, μέσω της εφταμελούς Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (ΟΣΟ), μέχρι συνδιαμόρφωσης... Στην ΟΣΟ συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας. Οι πληροφορίες «ανταλλάσσονται» και τα σχέδια ασφαλείας διαμορφώνονται από κοινού.

Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα της ΝΑΤΟικής «βοήθειας», ανέφερε: «Με το ΝΑΤΟ αναπτύσσουμε συνεργασία. Δεν υπάρχει θέμα ΝΑΤΟικής "ομπρέλας". Υπάρχει διάθεση συνδρομής σε θέματα τεχνικής συνεργασίας». Πρόσθεσε ότι «δεν είναι ακόμα προσδιορισμένο τι θα χρειαστούμε από το ΝΑΤΟ», αφήνοντας «ανοιχτό» το θέμα μιας παραπέρα «συνεργασίας». Τόνισε, δε, πως γίνονται εκτεταμένες διεθνείς συνεργασίες σε διμερές επίπεδο και ως παράδειγμα ανέφερε την εκπαίδευση αστυνομικών στη Γαλλία και στο Ισραήλ, καθώς και τις συνεργασίες «που μας εξασφαλίζουν εξειδικευμένα μέσα».

Περισσότερο αποκαλυπτικός των προθέσεων της κυβέρνησης ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Ολυμπιακών Αγώνων, Ν. Αλευράς. Σε συνέντευξή του στο «Κυριακάτικο Εθνος», λέει ευθαρσώς ότι «η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι μια συνεργασία επιβεβλημένη και αναγκαία»...

Σήμερα, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης σύσκεψη φορέων που εμπλέκονται στην ασφάλεια των Αγώνων. Αύριο, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί, για το ίδιο θέμα, διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ