Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα διορίζονται όσοι τραυματίζονται

Διορισμό στην... Αστυνομία θα έχουν όσοι πολίτες τραυματίζονται και καθίστανται ανάπηροι από αστυνομική επιχείρηση. Δε διευκρινίζεται, όμως, τι θα γίνεται με τα θύματα της αστυνομικής βιας και αυθαιρεσίας, ενώ για όσους χάνουν τη ζωή τους δε χρειάζεται καμιά ρύθμιση, αφού η ψυχή τους, πλέον, θα βρίσκεται σε τόπο αναπαύσεως...

Πολλά είναι τα συμβάντα εκπυρσοκρότησης όπλων αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα της χώρας, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αστυνομική γκάφα στα Πατήσια, όπου μια άτυχη γυναίκα την οποία κρατούσε όμηρο ο Σ. Ματέι σκοτώθηκε σε επιχείρηση σύλληψής του από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την τροπολογία «Ελληνες πολίτες, οι οποίοι τραυματίζονται από ενέργειες προσωπικού της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού ή του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του και εξ αυτού καθίστανται ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 50% προσλαμβάνονται ως πολιτικοί υπάλληλοι μετά από αίτησή τους στην ΕΛΑΣ, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή το Πυροσβεστικό Σώμα, σε προσωποπαγείς θέσεις ανάλογες των προσόντων τους». Φυσικά, «δεν περιλαμβάνονται οι δράστες εγκληματικών πράξεων που καταδιώκονται προς σύλληψη καθώς και τα πρόσωπα που ένεκα προηγούμενης πράξεώς τους προκλήθηκε η επέμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ