Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ
«Αίνιγμα» με το τελικό κόστος

Ενα από τα θεωρούμενα «προβληματικά», αλλά και πανάκριβα Ολυμπιακά έργα, τη στέγη που έχει σχεδιάσει ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σ. Καλατράβα για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στο Μαρούσι, επισκέφτηκαν χτες η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος.

Η επιθεώρηση που έγινε παρουσία του Σ. Καλατράβα, έγινε λίγες μέρες, μετά τις επισημάνσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του. Ο Ισπανός εξέφρασε σε δηλώσεις του την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, ωστόσο δήλωσε ...αναρμόδιος να μιλήσει για το εάν θα υπάρξουν υπερβάσεις στο κόστος του έργου. Γεγονός που και ο υπουργός Πολιτισμού άφησε «ανοιχτό», όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα έργο που ο προϋπολογισμός τους φτάνει τα 70 δισ. δρχ., ενώ η τελική μελέτη έφτασε τα 4,1 δισ. δρχ. Απ' ό,τι φαίνεται όμως το τελικό κόστος θα ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, μια και οι καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στην εκτέλεσή του, έχουν άμεση επίπτωση στον τελικό λογαριασμό...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως παρουσιάστηκαν χτες μετά την επιθεώρηση, το 95% - 100% του χαλύβδινου σκελετού έχει συναρμολογηθεί και το έργο της ανέγερσης είναι έτοιμο. Το έργο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ