Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
1.178 κενές θέσεις προσωπικού!

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όσον αφορά τις συνθήκες δουλιάς των εργαζομένων, με σοβαρές επιπτώσεις και στην εξυπηρέτηση των ασθενών, που απευθύνονται στο νοσοκομείο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αφού από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις μένουν κενές 1.178, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Αυτές οι ελλείψεις, τονίζουν οι βουλευτές, είναι πολύ μεγαλύτερες στην πραγματικότητα, αφού ο Οργανισμός αναφέρεται στις συνθήκες του 1984, ενώ σήμερα η δραστηριότητα του νοσοκομείου έχει πολλαπλασιαστεί και το προσωπικό είναι ίδιο σε αριθμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, υπάρχουν 40 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, 33 ειδικού επιστημονικού, 506 νοσηλευτικού, 46 παραϊατρικού, 128 Διοικητικού - Οικονομικού, 101 τεχνικού, 13 βοηθητικού και 311 λοιπών επαγγελμάτων. Από τις τελευταίες 311 κενές θέσεις, οι 186 αφορούν προσωπικό καθαριότητας, οι οποίες αντί να καλυφθούν με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας του νοσοκομείου, με την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της δημόσιας Υγείας, έχει ανατεθεί σε ιδιωτικά συνεργεία.

«Την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, την έχει η κυβέρνηση που δεν προχωρά σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου και συνεπώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, εκχωρώντας, μάλιστα, στο όνομα των αναδιαρθρώσεων που προωθεί, σοβαρούς τομείς του νοσοκομείου στους ιδιώτες», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Μετά τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων στο νοσοκομείο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος των ασθενών, των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ