Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αβοήθητα 150 παιδιά

Επίκαιρη Ερώτηση ΚΚΕ

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 110 εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας, αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τη στοιχειώδη λειτουργία του παραπάνω Ιδρύματος, στο οποίο περιθάλπονται 150 και πλέον παιδιά και ενήλικοι με νοητική υστέρηση από 5 έως 28 χρονών.

Απαντήσεις για το ζήτημα αυτό ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανή.

Οι εργαζόμενοι, τονίζει ο βουλευτής, είναι απλήρωτοι απ' τον Δεκέμβρη αλλά πιο ουσιαστικό είναι η λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί άμεσα κινδυνεύει η διατροφή, αλλά και η διαμονή των παιδιών, αφού έχει σταματήσει η στοιχειώδης επιχορήγηση από την κυβέρνηση. Ευθύνες - συνεχίζει - έχει και το ΔΣ του Ιδρύματος, αλλά και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

«Το Σωματείο Εργαζομένων παρά τις προσπάθειές του και τις εκκλήσεις του στους αρμόδιους φορείς δεν κατάφερε τίποτα. Αυτό που εισέπραξε ήταν: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα - απευθυνθείτε στο λαό της Θεσσαλονίκης"», επισημαίνει ο Α. Τζέκης.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Υγείας, εάν θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη χρηματοδότηση του Ιδρύματος ώστε να μη διατηρηθεί άλλο η διαμονή και η ψυχική ηρεμία των παιδιών, αλλά και να σταματήσουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται και στις οικογένειες των παιδιών που παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και φυσικά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ