Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Νάουσα

Σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ στη Λάρισα θα προχωρήσουν αύριο στις 10 π.μ. οι εποχικά απασχολούμενοι στα εργοστάσια κονσερβοποιίας του νομού, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, την καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση με μια κατάπτυστη απόφασή της αρνείται να δώσει.

Το επίδομα θα δοθεί μόνο στους συναδέλφους τους στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, με απόφαση του ΟΑΕΔ και η οποία αποτελεί πρόκληση μέγιστου βαθμού, εξαιρεί το νομό Λάρισας από το επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγεί ο ΟΑΕΔ ως έκτακτη ενίσχυση στους 3.500 περίπου εποχικά απασχολούμενους στα εργοστάσια κονσερβοποιίας, τα οποία πέρσι υπολειτούργησαν, λόγω της καταστροφής των δεντροκαλλιεργειών.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας, σε συνάντηση που είχε γι' αυτό το θέμα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για τους εποχικούς του νομού Λάρισας. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα, καθώς - όπως του απέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ - υπάρχει υπόμνημα του ΕΚΛ που κατατέθηκε, επισήμως, στον ΟΑΕΔ στις 2/10/2003 κι έχει αριθμό πρωτοκόλλου 2185/Φ13.

Αλλωστε, το ΕΚΛ πρωτοστάτησε στην οργάνωση και στο συντονισμό του αγώνα των εποχικών υπαλλήλων, καλώντας και τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών να κάνουν το ίδιο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στη Νάουσα

Σταθεροί στην αγωνιστική ρότα που χάραξαν από κοινού με το Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, οι εποχιακοί εργαζόμενοι στις βιομηχανίες κονσερβοποιίας, τα διαλογητήρια, τα κιβωτοποιεία και τα ψυγεία της περιοχής προχωρούν την Τετάρτη, 28 Γενάρη, σε δυναμική κινητοποίηση έξω από το κατάστημα του ΟΑΕΔ στη Νάουσα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να «κλαδέψει» το επίδομα των 1.500 ευρώ που αρχικά δεσμεύτηκε να δώσει σε όσους έμειναν φέτος άνεργοι, λόγω της υπολειτουργίας των εργοστασίων μεταποίησης, δίνοντας τελικά με καθυστέρηση πολλών μηνών μόλις 1.000 ευρώ σε 6.000 εργαζόμενους των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ