Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ
Αρχισαν οι αρχαιρεσίες

Ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Γενάρη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά στα γραφεία του συνδικάτου (Βερανζέρου 1) στον 7ο όροφο. Η παράταξη «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου - Καλλυντικού» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες για το δυνάμωμα του σωματείου.

Οπως αναφέρει η παράταξη στη διακήρυξή της, οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου γίνονται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται επικίνδυνα η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και στην ίδια τους τη ζωή. Συγκεκριμένα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων λεηλατήθηκαν στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, όπως και του ΤΕΑΥΦΕ, που από 110 δισ. σήμερα είναι 90 δισ. Στόχος είναι η συγχώνευση στο ΤΕΑΜ και η αρπαγή των αποθεματικών. Το 8ωρο μοιράζεται σε δυο και τρεις εργαζόμενους, η μερική απασχόληση προκρίνεται έναντι της σταθερής και πλήρους δικαιωμάτων εργασίας, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αντικαθιστούν τις αορίστου κλπ.

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Σ' αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Βρεθήκαμε με άλλα συνδικάτα, ομοσπονδίες συντονισμένα μέσα από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που δίνει ελπίδα και προοπτική. Το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα σημαίνει ενίσχυση της αντίστασης, της ανυπακοής και της πάλης για νέες κατακτήσεις κόντρα στο συμβιβασμό και στη συναίνεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ