Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΑΕΔ
Αρνηση με μετεκλογική αοριστολογία

«Χαριτολογώντας» ο υπουργός Εργασίας τους ζήτησε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να γίνει κάτι μετά τις εκλογές

Κανένα αίτημα των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ δεν έκανε δεκτό ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, στη συνάντηση που είχε χτες με αντιπροσωπεία τους, κατά τη διάρκεια προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας και συγκέντρωσης έξω από το πολύ καλά περιφρουρημένο, από δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ, υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός αφού απέρριψε τα αιτήματά τους, «χαριτολογώντας» τούς κάλεσε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να γίνει κάτι μετά τις εκλογές, επβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το απαράδεκτο καθεστώς της πολιτικής ομηρίας που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καρπωθεί ψήφους!

Οι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ προχώρησαν σε μια πρώτη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόνιμους διορισμούς όλων των εκπαιδευτικών που έχουν την προϋπηρεσία του ν. 3144 ή καλύπτουν πάγιες ανάγκες των σχολείων, κλπ. Νωρίτερα αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών είχε συναντηθεί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Λ. Νικολάου ο οποίος επίσης δεν έδωσε καμία θετική απάντηση στα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε αντίθεση με την πλειοψηφία της Συντονιστικής που διεκδικεί ένα περιορισμένο πλαίσιο αιτημάτων και επιδιώκει μέσα από συνεχείς «επαφές», συντηρώντας ένα κλίμα αναμονής, να «κερδίσει» κάτι, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Να αγωνιστούν για αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας, κατάργηση της ωρομισθιακής απασχόλησης, δημοκρατικά δικαιώματα μέσα στα σχολεία. Προτείνει την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων για κλιμάκωση του αγώνα. Τροποποίηση των καταστατικών των συλλόγων. Εκλογές και συγκρότηση ΔΣ σε όποιους συλλόγους χρειάζεται. Γενική συνέλευση του κλάδου και εκλογές ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Γ. Καταχανάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Μετά το τέλος της κινητοποίησης και προφανώς κάτω από την πίεση των προβλημάτων, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στους τοπικούς συλλόγους τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με τριήμερες απεργίες και παραπέρα κλιμάκωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ